Село Шабельники зробило крок до енергетичної незалежності

14 вересня 2015, 18:15
Село Шабельники зробило крок до енергетичної незалежності11 вересня в с. Шабельники Золотоніського району відбулися урочистості з нагоди здачі в експлуатацію автономної системи опалення, яка дасть можливість взимку обігріти учнів загальноосвітньої школи та вихованців дитячого садочку. Це стало результатом плідної співпраці «Агентства розвитку Черкащини», компанії-інвестора “Альтер Енерджі” та Золотоніської районної державної адміністраці. Показово, що на відкриття об’єкту не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів.

Участь у запуску котельні взяли голова Золотоніської РДА Олександр Лісовий, директор КП «Агенство розвитку Черкащини» Анатолій Хмільківський та інші.
Село Шабельники зробило крок до енергетичної незалежності
Відкриття котельні на твердому паливі, яка опалюватиме два об’єкти загальною площею 7 тисяч квадратних метрів, – ще один приклад того, як КП “Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради” спільно з компаніями-інвесторами успішно реалізовують програму енергоефективності в Черкаській області. Адже витрати на опалення зменшуються на 30%, що дає можливість зекономити бюджетні кошти. Котельня працює на твердому паливі, яке виготовлене з місцевої сировини, що дає змогу розвивати супутнє підприємництво.

Як зазначив директор комунального підприємства Анатолій Хмільківський, роботу у цьому напрямку «Агентство розвитку Черкащини» проводитиме і надалі. До кінця року за сприяння КП у Золотоніському районі планується відкрити ще 4 таких котельні. Бажання взяти участь у проекті вже виявили також Драбівський і Кам’янський район.