«Переконана, що третя фаза проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», буде реалізована успішно», – Наталія Кравцова

10 вересня 2015, 19:05
«Переконана, що третя фаза проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», буде реалізована успішно», – Наталія КравцоваПредставники ООН задоволені тим, як на Черкащині реалізовується проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У свою чергу, керівництво області запевняє, що область і надалі активно працюватиме в цьому напрямку.

Про це йшла мова під час зустрічі представників обласної влади і представників Регіонального Аудиторського центру країн Центральної Європи, СНД та Близького Сходу, яка відбулася 10 вересня.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко розповів, що проект на Черкащині стартував ще 2008 року. Вже завершилися дві фази. Протягом них було реалізовано понад сотню мікро-проектів у різних куточках області. На умовах співфінансування за рахунок коштів міжнародних донорів, обласного та місцевих бюджетів, вдалося покращити життя в окремих населених пунктах. Зокрема, були прокладені водогони, реконструйоване вуличне освітлення, відремонтовані школи і лікарні.
«Переконана, що третя фаза проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», буде реалізована успішно», – Наталія Кравцова
– Приклад Черкаської області – це той досвід, яким ми пишаємося. Його не соромно показати всьому світу. Його треба ставити за приклад, – підкреслила спеціаліст із аудиту Регіонального Аудиторського Центру країн Центральної Європи, СНД та Близького Сходу Олінда Сайчо.

Перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, у свою чергу, зазначила, що обласна рада приділяє багато уваги реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»:

– Виділяються кошти, проходять програми співфінансування, ми виїжджаємо з перевірками, як використовуються ці кошти. Я переконана, що третя фаза проекту буде завершена успішно. І ми дуже вдячні, що в нас є така можливість розвитку наших територіальних громад.

На запитання представників ООН щодо перспектив майбутньої співпраці, обласні владці відповіли, що в подальшому необхідно реалізовувати проекти для розвитку туризму, місцевого бізнесу і покращення екології.