Керівники області взяли участь у церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни

02 вересня 2015, 15:31
Керівники області взяли участь у церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни2 вересня 1945 року після 6 років запеклих боїв, які від травня 1945 року перемістилися з Європи на Далекий Схід, з підписанням Акту капітуляції Японії офіційно закінчилася Друга світова війна, в ході якої територією нашої держави двічі прокотилося страхітливе колесо бойових спустошливих баталій – при окупації, а потім при звільненні від ненависного ворога.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначної ролі у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, цього року згідно Указу Президента і Постанови Верховної Ради на державному рівні відзначається 70-річчя від дня завершення Другої світової війни.Керівники області взяли участь у церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни

Для вшанування пам’яті тих, хто наближав перемогу, в обласному центрі проведено церемонію покладання квітів до монументу на Пагорбі Слави.

У ній взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, міський голова Сергій Одарич, депутати обласної ради, керівники структурних підрозділів управлінь і відомств, громадські ветеранські організації, жителі міста.
Після виконання Гімну України до підніжжя монумента Матері-Вітчизни лягли живі квіти, присутні у низькому поклоні вшанували усіх борців за мирне життя.Керівники області взяли участь у церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни

Коментуючи в інтерв’ю журналістам значення цієї історичної дати для нашої держави, голова обласної ради Валентина Коваленко відмітила, що минула війна перегукується з нинішніми подіями, що ми їх переживаємо в Україні.

– Наразі ми маємо дуже серйозні виклики. І не лише на Сході, але й всередині країни, – зауважила Валентина Коваленко. – Ворог зовнішній і внутрішній активно працює, щоб ослабити, дискредитувати Україну у світі і, зокрема, перед своїми громадянами – ту ж саму владу, національно-патріотичні організації, які пройшли Майдан і які, в першу чергу, вимагали перезавантаження влади.

Тому сьогодні, осмислюючи події 70-річної давності, ми маємо винести життєво важливі уроки для усіх нас і для держави в цілому. Перше, це – необхідність мати сильну армію, яка зуміла б захистити свою державу. Армія повинна мати сучасне озброєння. І, звичайно, патріотизм, який не дасть ослабнути жодному, хто стоїть на захисті суверенітету і незалежності держави. Ось такі три складові.Керівники області взяли участь у церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави з нагоди 70-річчя завершення Другої світової війни

Переконуєшся у цьому щоразу, коли спілкуєшся з нашими ветеранами. Вони сильні духом. Вони однозначно вірять і нам передають та вселяють цю віру, що ворог, який веде загарбницьку політику, завжди отримає поразку, бо хто йде з мечем, від меча і загине.

– Я закликаю українців бути цілісними, єдиними. Переконана, якщо ми переборемо оці випробування, то Україна відбудеться назавжди, – завершила Валентина Коваленко.