Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання

26 серпня 2015, 19:06
Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання26 серпня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів. Його провів голова комісії Станіслав Овчаренко. Участь у засіданні також взяли голова обласної ради Валентина Коваленко і перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова.

Спочатку члени комісії заслухали звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2015 року. З питання доповіла директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Потім депутати розглянули питання про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 № 36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік». За словами Наталії Кравченко, з держбюджету надійшла субвенція на суму 4 млн. 265 тис. грн. на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у АТО.

Крім того, з держбюджету надійшло 13 млн. грн. на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплоенергію, водопостачання та водовідведення.
Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання
Також, зазначила Наталія Кравченко, на сесії належить розподілити додатковий ресурс обласного бюджету у сумі 12 млн. 188 тис. грн.. Серед іншого, планується виділити 500 тис. грн. для матеріальної підтримки соціально-вразливих верств населення, членів АТО та їх сімей. 100 тис. грн. заплановано виділити на виконання обласної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території області на період до 2016 року (придбання пального для забезпечення патрулювання територій); - 200 тис. грн. на виконання обласної Програми профілактики злочинності в області на 2011-2015 роки (придбання відеокамер для встановлення систем відеоспостереження); - 180 тис. грн. на виконання обласної Програми забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 роки.

Крім того, зауважила директор Департаменту фінансів, 3 млн.грн. заплановано виділити для КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» на придбання медикаментів, необхідних для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу (3 000,0 тис. грн.) та 120 тис. грн. для КЗ «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» на ремонт реабілітаційної роботизованої системи «LokomatPro», яка забезпечує реабілітацію дітей з органічним ураженням нервової системи. Також заплановані і інші видатки, зазначила Наталія Кравченко.

Зміни до бюджету викликали дискусію серед членів комісії. Під час обговорення висловлювалися пропозиції щодо необхідності виділення додаткових коштів на фінансування харчування спортсменів, на харчування підопічних інтернатів, на підтримку обласної газети «Черкаський край». Члени комісії підтримали пропозицію депутата Володимира Кулеші щодо того, щоб Департамент фінансів провів необхідні розрахунки і запропонував внесення необхідних змін до бюджету.

Зрештою, члени комісії рекомендували внести це питання до порядку денного сесії.