Депутати обговорили питання порядку денного сесії

25 серпня 2015, 20:31
Депутати обговорили питання порядку денного сесії25 серпня, напередодні чергової сесії, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Інна Губенко провела її засідання.

В роботі комісії взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас, перший заступник директора Департаменту охорони здоров’я Олег Найдан, головний лікар КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер» Віктор Парамонов, представники ряду громадських організацій.

На початку депутати заслухали інформацію заступника директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяни Митюк щодо проекту змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №31-1/VІ «Про обласний бюджет на 2015 рік».
Депутати обговорили питання порядку денного сесії
Зокрема, змінами, що стосуються саме медичної галузі, пропонується спрямувати Департаменту охорони здоров’я як головному розпоряднику коштів додатково 4 млн. 320 тисяч гривень. З них 3 млн. грн. буде направлено на придбання медикаментів, необхідних для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу. Певні суми планується використати на ремонт реабілітаційної системи «LokomatPro» обласної дитячої лікарні; придбання хірургічних інструментів та комп’ютерної техніки для надання високоспеціалізованої допомоги хворим з серцево-судинними захворюваннями; станції швидкої та невідкладної медичної допомоги тощо. Окрім того, пропонується спрямувати субвенцію Черкаському міському бюджету на капітальний ремонт фізіотерапевтичного відділення дитячої поліклініки №2.

Потім члени комісії обговорили і рекомендували включити до порядку денного сесії питання про цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки та обласну програму розвитку паліативної допомоги на 2015-2020 роки.
Депутати обговорили питання порядку денного сесії
В порядку контролю було заслухано питання про хід виконання рішення обласної ради від 19.09.2014 № 34-5/VІ «Про обласну програму «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2014-2017 роки» та хід виконання рішення обласної ради від 09.08.2013 № 24-4/VІ «Про обласну цільову соціальну програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки» у І півріччі 2015 року.

Разом з тим, комісія повернула на доопрацювання поданий депутатською групою «Гідність» проект рішення про договір щодо закупівлі послуг з лікарської практики (медичні послуги з лікування амбулаторного в клініках методом діалізу).

Завершила роботу постійна комісія розглядом різних питань.