За підсумками наради розроблено нові завдання і пропозиції щодо удосконалення роботи комунальних підприємств

12 серпня 2015, 20:11
За підсумками наради розроблено нові завдання і пропозиції щодо удосконалення роботи комунальних підприємств12 серпня 2015 року продовжила роботу комісія обласної ради із підбиття підсумків фінансово-господарської діяльності обласних комунальних підприємств за І півріччя 2015 року. Засідання вела перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова.

У роботі комісії взяла також участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Цього дня було заслухано та проаналізовано діяльність групи підприємств поліграфічної галузі: смілянського КВПП «Тясмин», КП «Оперативна поліграфія», Уманського і Звенигородського поліграфпідприємств і КП «Черкасиоблкіно».

Так, разом комунальні підприємства цієї галузі перше півріччя 2015 року завершили з позитивною динамікою. Зокрема, Звенигородське, Смілянське та Уманське підприємства отримали прибутку від обсягу наданих послуг відповідно 9,7; 15,9 і 28,1 тисячі гривень.

Характерна динаміка зростання послуг. Вона становить 25, 31 і 38 відсотків у порівнянні до аналогічного періоду минулого року. Завдяки цьому підприємствам вдалося збільшити платежі до бюджету. Зросла продуктивність праці і відповідно рівень середньої заробітної плати.За підсумками наради розроблено нові завдання і пропозиції щодо удосконалення роботи комунальних підприємств

Водночас, не вдалося збалансувати або погасити дебіторську і кредиторську заборгованості, вимагає покращення рівень рентабельності, який, до речі, на смілянському підприємстві дещо знизився.

Вимагає покращення робота КП «Черкасиоблкіно», яке виживає не стільки від надання послуг, а від здачі приміщень в оренду.

Засідання комісії проходило в конструктивному руслі. Було надано можливість керівникам підприємств висловити власне бачення щодо подальшої діяльності підприємств, розширення сфери надання послуг з метою отримання доходів, забезпечення рентабельності тощо.

Слушні пропозиції були висловлені і членами комісії.

Наприклад, для підвищення ефективності роботи поліграфпідприємств в області планується розробити проект регіонального розвитку поліграфічної галузі, що претендуватиме на отримання фінансування з Державного Фонду регіонального розвитку. Проект передбачає створення потужного підприємства з сучасним обладнанням, що дасть змогу виготовляти не лише найбільш вжиткову продукцію, але й випускати книги, журнали, тобто здійснювати широкоформатний кольоровий друк. Все це забезпечить повернення обласних і регіональних друкованих ЗМІ на Черкащину, адже багато з них нині «вивозять» гроші за межі області у пошуках здешевлення випуску газет.

Окремі завдання означено на перспективу і для КП «Черкасиоблкіно». Насамперед, керівництву запропоновано розробити чіткий бізнес-план на 4 квартал і перше півріччя 2016 року, а також концепцію реформування діяльності закладу, основну увагу спрямувати на виготовлення власного продукту, в тому числі фільмів, репортажів, анонсів щодо заходів і подій, що проводяться на Черкащині.