Наталія Кравцова: Допомагати нашим футболістам боротися за якнайшвидший вихід до Прем’єр-ліги буде опікунська рада клубу

05 серпня 2015, 17:58
Наталія Кравцова: Допомагати нашим футболістам боротися за якнайшвидший вихід до Прем’єр-ліги буде опікунська рада клубуЯк відомо, футболісти «Черкаського Дніпра» на «золотій» ноті завершили спортивний сезон 2014/2015 років і таким чином зробили гарний подарунок до 60-річного ювілею команди та своїм вболівальникам – клуб вийшов до першої ліги національної першості з футболу.

Стартувавши серед професійних футбольних клубів у нинішньому сезоні, команда входить до групи лідерів і має амбіційні наміри – якнайшвидше потрапити до Прем’єр- ліги України з футболу. Таке завдання поставили вболівальники під час вшанування спортсменів за підсумками минулого сезону.

Генеральний директор ФК «Черкаський Дніпро» Володимир Лашкул, який є віце-президентом і членом виконкому Федерації футболу України, почесний президент клубу Ігор Дорошенко і самі футболісти поділяють таку думку і заявили, що готові боротися, щоб досягти мети. У цій нелегкій справі вони, окрім усього, покладаються на допомогу вболівальників, патріотів клубу, спонсорів і меценатів.

З цією метою більше місяця назад було проведено загальні збори громадської організації ФК «Черкаський Дніпро», на яких прийнято рішення про створення опікунської ради. Головою цієї опікунської ради на громадських засадах обрано першого заступника голови обласної ради Наталію Кравцову.

– Посада почесна, але й відповідальна, – розповідає Наталія Олегівна. – Переді мною стоїть завдання ще сформувати склад цієї ради, адже до неї мають входити люди, які люблять футбол, є патріотами свого міста і Черкащини в цілому, готові всіма засобами підтримувати улюблену команду.

У професійній лізі до команд, які в ній виступають, згідно Регламенту ліги є ряд вимог, що є обов’язковими до виконання. Насамперед, футбольний клуб повинен мати власну тренувальну базу. Ось зараз ми підшуковуємо земельну ділянку чи відповідні об’єкти, де можна буде розмістити команду, визначаємося з титульними партнерами і спонсорами тощо.Наталія Кравцова: Допомагати нашим футболістам боротися за якнайшвидший вихід до Прем’єр-ліги буде опікунська рада клубу

– Підрахунки показали, що на розвиток інфраструктури клубу у сезоні 2015/2016 рр. потрібно буде близько 67 млн. гривень, – продовжила Наталія Кравцова. – Майже 50 млн. з них інвестується генеральним директором. Для забезпечення команди майстрів виділено 10 млн. гривень. Щоб забезпечити фінансову стабільність необхідно ще залучити близько 12 млн.гривень.

Але, щоб у читачів не склалася хибна думка, що футбольний клуб – це лише команда гравців, які виходять на поле, і їхніх тренерів, скажу, що до складу клубу «Черкаський Дніпро» належать: спеціалізована дитячо-юнацька школа «Черкаський Дніпро-Зоря», спортивно-оздоровчий комплекс зі стадіоном в селі Білозір’я і аматорська команда «Зоря-Черкаський Дніпро-2».

Отже, від підтримки небайдужих до спорту і долі футбольного клубу людей буде залежати багато. Команда розраховує на таку підтримку та буде з повною віддачею грати в кожному матчі і добиватися переможних результатів. У першому домашньому матчі з «Нивою» з Тернополя наші майстри шкіряного м’яча здобули переконливу перемогу – 3:1.