«Нам болить за Україну, або Недитячий погляд на війну»

12 червня 2015, 15:43
«Черкаський край», №46, 12 червня 2015 року

Переглядаючи список справ, не думала, що друга половина дня буде і щастям, і смутком, врешті-решт, що проливатиму сльози, які вважала до цього проявом слабкості чи непоправного горя, — саме такими словами почала свою розповідь депутат обласної ради Світлана Трофімова, що відгукнулась на запрошення звітно-виборчої конференції обласної ліги старшокласників Черкащини.

Обмін думками, звіти про зроблене, мрії та плани – неначе накази для держслужбовців та депутатів усіх рівнів. Вистава «Нам болить за Україну, або Недитячий погляд на війну» соціально-психологічного театру «Точка зору» Золотоніської школи-інтернату вразила кожного присутнього.

– Ми ставали учасниками подій від Революції гідності до страшних реалій на Сході України, — згадує Світлана Трофімова. – Мурашки по тілу, коли слухаєш діалог трьох молодих хлопців, які загинули під час Майдану, і вже там, на небі, вони розказують одне одному про свої нездійснені мрії. Важко слухати без сліз уявний діалог матері українського солдата з матір\'ю російського солдата, де обидві погоджуються з найвищою цінністю – життям своїх синів. Надзвичайно тонко та емоційно юні актори передали свої найболючіші переживання.

14 травня відбувся другий показ вистави юних акторів. Їм вдалося здолати бюрократичні перепони – знайти в Черкасах безкоштовну сцену й тих, хто оплатить проїзд до обласного центру. Повний зал від душі аплодував талановитим вихованцям Золотоніського інтернату. А 10 червня відбулася зустріч колективу соціально-психологічного театру «Точка зору» на чолі з керівником Ольгою Сідєльніковою та керівництвом департаменту освіти і науки Черкаської ОДА, депутатом обласної ради Світланою Трофімовою. На зустрічі творчі здобутки юних акторів відмічені подяками департаменту освіти ОДА. Були нагороджені колектив та керівник театру.

Світлана Трофімова, яка стала ініціатором та організатором виступу театру на сцені Черкас з виставою «Нам болить за Україну, або Недитячий погляд на війну», нагородила молодих патріотів грамотами. Також вона вручила дітям торт із патріотичною символікою, виготовлений спеціально для колективу. Під час нагородження вона зазначила:

– У відповідальний час для України молодь пропагує любов, відданість своїй рідній землі, надає впевненості у гідному майбутньому нашої держави: світлому та мирному.