Гресь боїться, що податок на нерухомість закінчиться спаленням сільрад

28 січня 2015, 19:58
Тетяна Мартинова, «Вечірні Черкаси», №4, 28 січня 2015 року

Депутат Черкаської облради Володимир Гресь закликав голів ОДА та облради працювати з сільськими головами. На його думку, ті повноваження, які на сьогодні надані селищним і сільським головам, можуть призвести до непорозумінь у селах.

- Верховною Радою був прийнятий закон про оподаткування. І я сьогодні прошу голову ОДА та голову обради працювати з сільськими, селищними та міськими головами. Згідно з новим законом про оподаткування сільський голова разом із депутатами визначає, скільки сільрада збиратиме за квадратний метр житлової площі, гаражів, сараїв, господарських споруд селян. Нехай би представники Кабміну в будь-якому селі Черкаської області провели громадські слухання і сказали, що будемо сьогодні з вас трясти податки. Ми пам\'ятаємо нашого \"великого реформатора\" Азірова, який, уводячи податок на пальне, обіцяв у селах золоті дороги. Доріг немає, як і не було, а податок ми платимо усі, - сказав Володимир Гресь. - Якщо сьогодні не роз\'яснити, як із цим податком працювати, палить підуть не Кабмін, а сільраду.

На думку депутата, неграмотне застосування нового податку призведе до того, що як звичайні люди, так і сільськогосподарські підприємства на селах будуть просто руйнувати господарчі споруди і ферми, які сьогодні напівзруйновані. Однак цього допустити не можна, адже за кілька років, можливо, все-таки ці ферми вдасться наповнити тваринами.