По підтримку – до депутата

05 грудня 2014, 16:23
Людмила Моренко, «Черкаський край», № 98, 5 грудня 2014 року

Петро Петрович Євич відомий у Корсунь-Шевченківському районі як беззмінний керівник одного з найуспішніших в Україні підприємств аграрного сектору — ТОВ «АгроРось», яке вирощує і реалізує на внутрішньому ринку і в зарубіжжі насіння зернових і технічних культур, засоби захисту рослин, добрива та сільськогосподарську техніку. Ще краще його знають як громадського діяча, депутата обласної ради.

За кілька скликань Петро Євич встиг здійснити чимало корисних для громади району справ. Загальне схвалення дістала програма вивезення з району та знешкодження невідомих і заборонених отрутохімікатів з агрохімскладів колишніх колгоспів. Великий суспільний резонанс мав телефільм «Сповідь річки Рось», створений з його ініціативи та за фінансової підтримки Черкаською телестудією «Рось» як реакція на різке погіршення екологічного стану колись найчистішої річки України. Серед добрих справ депутата — капітально відремонтовані палати в центральній районній лікарні, допомога на ремонт і придбання обладнання школам і закладам культури, будівництво сучасного центрального стадіону району.

Особливе ставлення у П.Євича до людей творчих і відповідно небагатих — можна назвати щонайменше десяток місцевих авторів, які видали свої книжки завдяки його фінансовій підтримці.

Директор районного будинку культури Галина Вірченко вважає Петра Петровича головним меценатом: міжобласний фестиваль «Мости над Россю», районні культурні свята, поїздки з концертами в Черкаси та Київ — усе вимагає коштів, а по підтримку завжди звертаються до свого депутата.
Виборчий округ Петра Євича — це й село Квітки, де працює СТОВ «Агрофірма «АгроРось». Сільський голова Віктор Шпунтенко зауважив, що їхній депутат цікавиться життям села конкретно: яка потрібна допомога? Нинішнього року коштом товариства зробили водопостачання амбулаторії загальної практики сімейної медицини. У сільському будинку культури замінили вікна, двері, відремонтували спортзал, придбали костюми для учасників художньої самодіяльності. Дві сільських футбольних команди також підтримує депутат.

Директор Квітчанського сільського будинку культури Станіслав Шпунтенко підкреслив:

— Петро Петрович рідко коли чекає прохання про допомогу. Навпаки, сам її пропонує. В нас у художній самодіяльності близько ста осіб, навіть театр маємо. І всі при новеньких сценічних костюмах завдяки нашому депутату. Електробаян за 60 тисяч гривень — один на весь район такий. Придбали нам і відеокамеру, і кінопроектор, і теплові конвектори, щоб взимку масові заходи в теплі проводити.

Квітки далеко за межами України відомі дитячим танцювальним клубом «Фієста», вихованці якого мають численні нагороди всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів. А вийти на високі сцени колективу допомогла підтримка депутата облради Петра Євича. Керівник клубу Жанна Лисенко розповідає:

— Нещодавно наші юні артисти повернулися з конкурсу в Угорщині, на якому зайняли перше місце. Наших дітей просто окрилює його ставлення до клубу: і танцювальний клас маємо, і костюми на кожен номер. Тому й результати високі.

Нещодавно в селі святкували 100-річчя місцевої школи. Проте має вона цілком сучасний вигляд. Петро Євич — частий гість у педколективі, знає всі потреби. Сучасний ремонт забезпечив у школі комфорт, а належні умови для застосування новітніх технологій навчання створені завдяки комп’ютерам та іншому обладнанню, про яке також потурбувався депутат. Та найбільше педагоги цінують повагу до їх праці: Петро Петрович не забуває привітати їх зі святами, сказати вдячне слово.

Двері депутата обласної ради Петра Євича, як і його серце, завжди відкриті для людей. І якщо вони йдуть до нього — значить, вірять і цінують.