Бійці «Донбасу», серед яких є і черкащани, присягли на вірність народу

25 червня 2014, 15:59
«Черкаський край», №51, 25 червня 2014 року

23 червня голова обласної ради Валентина Коваленко відвідала бійців батальйону «Донбас» Національної гвардії України, які нині проходять військову підготовку у селі Нові Петрівці на Київщині. Цього дня 640 добровольців складали присягу на вірність українському народу і вже за кілька днів чекають відправки на Схід України для участі у антитерористичній операції.

У рядах батальйону «Донбас» проходять вишкіл і 15 черкащан. Серед них є молоді хлопці призовного віку, нещодавні студенти, є чоловіки середнього віку й один найстарший, якому за шістдесят, а також жінки, які нарівні з чоловіками готові йти на передову.

Окрім військових командирів, зі складенням присяги вояків привітала й побажала Божого заступництва голова обласної ради Валентина Коваленко:

– Справжні наші чоловіки й жінки! Письменник Іван Багряний писав: «Сміливі завжди мають щастя!». Я чула з яким натхненням, з яким усвідомленням ви читали присягу. Саме на цьому плацу зараз стоять ті, хто здатен боронити Україну від небезпеки. Ми вам віримо, ми на вас надіємося і сподіваємося, що саме ви зможете захистити нашу землю та нарешті поставити крапку у тих страшних подіях, які несуть лихоліття, під час яких проливається кров.

Вона також побажала всім бійцям сили і мужності, щоб кожен з них повернувся додому живим і неушкодженим. Окремі слова підтримки Валентина Михайлівна адресувала землякам – жителям Шевченкового краю:

– Із самого Майдану нас супроводжує й надихає Шевченко і його «Борітеся – поборете!». І якщо ми будемо дотримуватися його настанов, то «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі». Черкаська обласна рада намагається підтримувати військовослужбовців і добровольців, які захищають Україну. Саме тому я сьогодні тут – щоб познайомитися і поспілкуватися з нашими героями ближче, дізнатись ваші потреби і допомогти, – наголосила Валентина Коваленко.

Спілкуючись із командуванням батальйону, голова обласної ради основну увагу звернула на проблеми й потреби наших черкащан: обмундирування, технічне забезпечення та харчування.

Поспілкувалась Валентина Михайлівна й і з нашими бійцями, поцікавилась їхніми потребами й побажаннями. Окрім прохання допомогти доукомплектуватись зброєю, вони просили підтримати й харчами – солодощами, продуктами тривалого зберігання, цигарками тощо. Вона також відвідала розташування батальйону, оглянула умови проживання хлопців.

Валентина Михайлівна подякувала гвардійцям за щирість та пообіцяла якнайшвидше передати продуктові набори, а також вивчити ситуацію щодо можливостей допомогти комплектуванням та пришвидшенням процесу передачі озброєння.