Голова облради настроєна рішуче

12 березня 2014, 13:49
«Нова молодь Черкащини», №11, 12 березня 2014 року

Голова обласної ради Валентина Коваленко заспокоює скептиків, які сумніваються у тому, чи вдасться їй впоратися на новій посаді з покладеними обов\'язками.

«Хочу заспокоїти скептиків: я маю чималий досвід роботи менеджера. Була заступником директора з виховної роботи, очолювала обласну організацію спілки письменників. У важкий час, будучи в опозиції до влади, наша письменницька організація була на видноті, активно працювала. Переконана: на цій посаді найважливіше мати вправність менеджера. Думаю, мені вистачає професіоналізму у вирішенні гуманітарних та соціальних питань. Знання і розуміння бюджетотворчих процесів – це наживне, у цьому можна розібратися. Окрім того в апараті обласної ради працюють професіонали, які мені допомагають, підказують. Думаю, що комунікабельність і вміння організувати роботу ради, визначити, що в конкретний момент – головне, а що – другорядне, – ось основні риси, які мають допомогти в роботі», – каже Валентина Коваленко.

При цьому вона зауважує, що за посаду не боролася. А боролася насамперед на майдані, разом з людьми. Проте і після висунення її кандидатури на посаду голови обласної ради вирішила не здавати позицій.

«Я – звичайна людина, викладач університету імені Богдана Хмельницького письменниця. Живу звичайним життям, яким живуть сотні черкасців. Мені нічого втрачати, окрім здобутого чесним життям і роботою авторитету. Для мене надзвичайно важливою і цінною є довіра людей. Тож передовсім на посаді голови Черкаської обласної ради хочу підтвердити свою чесність та відкритість до людей, не зрадити їх сподівання. Як тільки я побачу корупційні схеми у роботі моїх підлеглих, одразу ж присікатиму це. Собою не дозволю маніпулювати. Хоча уважно вислуховую усіх і все, що мені розповідають, але лише для того, щоб зробити свої висновки», – стверджує Коваленко. «Я позапартійна, хоч і обрана до обласної ради за списком «Батьківщини». Підтримую цю політичну силу, бо вона весь цей час опонувала владі й відстоювала інтереси людей. Однак переконана, що у кадровій політиці сьогодні не час махати шаблюкою. Потрібно використовувати знання, досвід та вміння людей, які працювали, зокрема, і при владі. Я розумію, що значна частина з них стали заручниками режиму Януковича, але знаю і те, що вони могли б цьому злу протидіяти і висловлювати свою позицію, однак цього не робили. Зараз ми вже виокремили низку рішень, які на наступній сесії облради потрібно буде скасувати, бо вони просто злочинні. Є й рішення, що не були ухвалені лише тому, що люди не дали за це хабар. Як би не обурювала громадян наша співпраця із колишніми регіон&тами в обласній раді, ми мусимо на це йти: їх більшість, а без більшості ми не зможемо ухвалити жодного рішення. «Батьківщина» у обласній раді має лише двадцять два мандати», – зазначає вона.

«Важливо всім усвідомити, що Небесна Сотня, яка загинула за незалежність та свободу України, стане для нової влади постійним нагадуванням, що за кожен свій крок і вчинок ми відповідатимемо перед людьми і Богом. Хто прийде в ці кабінети зі злими намірами щодо народу, тим буде ганьба. Ми перемогли тиранію, але війна ще не закінчилася. Неспокійно на Півдні та Сході країни. Україна сьогодні у надзвичайно важкому економічному становищі. «Майдан» мусить кожен пережити в собі і в прямому, і в символічному сенсі – здійснити таку собі революцію свідомості. Щоб зруйнувати остаточно в собі раба і пристосуванця. Стати справжнім, національно-чутливим», – наголошує голова обласної ради.