Старікова закликає сільських голів до звіту

12 березня 2014, 12:34
«Нова молодь Черкащини», №11, 12 березня 2014 року

Депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова закликає сільських голів виходити до громади і звітувати перед людьми.

Пані Наталя віднедавна працює помічником народного депутата Леоніда Даценка, тож уважно вивчає ситуацію в його окрузі. Так, вона відзначає, що зі скаргами на сільських голів звертаються виборці із сіл Черкаського району – Тубільців, Первомайського, Хрещатика, Березняків, Мошен.

Зокрема, мешканці Тубільців озвучили такі проблеми: продаж майнового комплексу, в тому числі автопарку, контори колгоспу і іншого; незаконний продаж землі, яка належить громаді, над Дніпром і Россю; продаж 38 га лісу. Тим часом сільський голова нічого не пояснює громаді.

У Мошнах теж незрозуміла ситуація зі звітуванням голови. Є нагальним питання сміттєзвалища, однак далі розроблення проекту кілька років тому справа не йде. Проблеми з дорогами, освітленням, брак місць у дитсадку, безробіття... Все це хочуть обговорити мешканці на сходці села, однак зустрічної ініціативи з боку сільського голови немає.

«За Законом України «Про місцеве самоврядування» сільський, селищний, міський голова раз на рік має звітуватись про проведену роботу ним та радою перед громадою свого населеного пункту. Зазвичай у сільській раді відбувається декілька сесій, які складаються з пленарних засідань, а також засідань виконкому. Мешканцям сіл хотілось би почути, що на них відбувається, які рішення приймаються, як вирішуються болючі проблеми громади», – зазначила Старікова, зауваживши, що вимагатиме. обов\'язкового звітування голів сільрад перед громадами.