Володимир Коломієць: «Результатом очищення обласного ринку підакцизних товарів від фальсифікату с високі темпи надходження акцизного податку»

28 травня 2014, 12:26
«Молодь Черкащини», №21-22, 28 травня 2014 року

Співробітники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Черкаській області провели згідно з постановою суду обшук затриманого днями поблизу Умані вантажного автомобіля Renault з напівпричепом, яким житель Одеси перевозив на південь України 19,65 тонни спиртовмісної рідини за «смішною» ціною – 23 грн. 93 коп. Вказану рідину невідомого походження і сумнівної якості, вантажний автомобіль та напівпричіп-цистерну на суму 1 млн. 619 тис. гривень вилучено. Відібрано зразки рідини для детального дослідження. Розслідування проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів в області. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць.

Він зазначив, що незважаючи на його неодноразові попередження у квітні-травні ц.р. про недопустимість продажу на території Черкаської області спиртовмісної продукції невідомого походження, споживання якої може становити загрозу для здоров\'я та життя людини, відповідні звернення до підприємців з пропозицією самостійно вилучити з незаконного обігу фальсифікат та роботу спеціальних груп з вилучення фальсифікату в рамках операції «Акциз - 2014» (діяльність яких оперативно та широко оприлюднюється), ще трапляються «ділки», які зухвало нехтують законом і продовжують труїти співгромадян.

– Лише у травні ми вилучили з незаконного обігу підакцизні товари майже на 10 млн. гривень.

Усе це – нелегальна продукція невідомого походження, яка підриває авторитет нашого регіону, створює перепони для роботи сумлінних виробників і продавців підакцизу і, що головне, становить небезпеку для людей, – розповів пан Коломієць.

Водночас він наголосив, що проведена робота на вичищення ринку підакцизних товарів та упередження контрабанди, без сумніву, позитивно позначилась на зростанні економічної активності бізнесу та надходженнях до бюджету податків, зокрема акцизу. Вжиті заходи дозволяють заповнити полиці торговельних мереж легально виготовленими алкогольними напоями та тютюновою продукцією, що вже суттєво збільшило надходження коштів від сплати акцизного податку до бюджету держави.

– У квітні-травні до загального фонду державного бюджету спрямовано понад 201 млн. грн. акцизного податку. Лише за травень уже надійшло 132,2 млн. грн., а сумарно за місяць очікуємо майже 140 млн. гривень акцизу. Вже зараз маємо додаткові надходження акцизу порівняно з травнем минулого року 31,5 млн. гривень. Також у результаті напруженої роботи за два останні місяці ми набрали високий темп збору до загального фонду державного бюджету, внаслідок чого вдалося надолужити відставання, яке мало місце у першому кварталі, – розповів В.Коломієць.

Він заявив, що боротьба з контрабандою та фальсифікатом набирає обертів, і запевнив, що ніякий «захист» не врятує «хитрунів», які наживаються на шкідливих звичках та людському здоров\'ї, від справедливого покарання за порушення закону.

Водночас посадовець звернувся до жителів області з закликом не придбавати спиртовмісну продукцію невідомого походження, адже наслідки вживання таких напоїв можуть бути дуже тяжкими.

Черкащанам пропонується інформувати про відомі їм випадки порушень зберігання та продажу підакцизних товарів за номером гарячої лінії Головного управління Міндоходів в області 33-91-34.

Саме завдяки повідомленням небайдужих громадян ми вилучили з незаконного обігу чимало фальсифікату, – акцентує В. Коломієць.