Колектив Звенигородського будинку-інтернату відзначив своє свято разом з Валерієм Черняком

11 грудня 2013, 20:15
Феофан Білецький, «Черкаський край», №99, 11 грудня 2013 року

Днями голова обласної ради Валерій Черняк відвідав Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та престарілих і разом з головою районної ради Валентином Мельничуком та директором Департаменту з цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Олександром Криворучком взяв участь в урочистостях з нагоди Міжнародного дня інвалідів, організованих тут силами колективу.

Звертаючись до учасників зібрання, Валерій Черняк зазначив, що таким чудовим закладом на Черкащині можна пишатися.

– Нелегкі випробування випали на вашу долю, – сказав він мешканцям інтернату. – Однак ви, долаючи труднощі, проявляєте виняткову силу духу й непохитну віру в життя. І допомагає вам у цьому колектив закладу, який став для вас рідною домівкою.

Висловлюючи щиру вдячність персоналу будинку-інтернату за надання щоденної підтримки й допомоги людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, голова обласної ради наголосив, що розв\'язання проблем життє-діяльності осіб з обмеженими можливостями, їх повноцінної участі у житті країни є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики держави.

– Не стоїть осторонь вирішення проблем закладів вашого типу й обласна рада. В області діють ряд комплексних програм, якими передбачено конкретні заходи щодо фінансової та матеріальної підтримки громадян, які того потребують, – запевнив він присутніх.

Валерій Петрович також подарував підопічним закладу телевізор та вручив грамоту Кабінету міністрів України старшій медичній сестрі будинку-інтернату Ларисі Ніколюк.

Принагідно голова обласної ради ознайомився з роботою геріатричного та психоневрологічного відділень, маніпуляційного й стоматологічного кабінетів, кабінету фітотерапії та комунально-побутовими зручностями для підопічних.

Будинок-інтернат розрахований на 330 ліжко-місць. Серед 244 осіб обслуговуючого персоналу – 10 лікарів, 15 медичних сестер, 120 молодших медичних працівників. Тут діють хлібопекарський, макаронний, кондитерський та консервний цехи, які повністю задовольняють наявні потреби в забезпеченні якісними продуктами харчування. Працюють також млин, токарний та столярний цехи, автопарк. Є й. підсобне господарство, де вирощують зернові та овочеві культу¬ри, яблуневий сад та ягідник. Утримується поголів\'я худоби та свиней, па-сіка. Широко розвинена лікувальна терапія для молодих інвалідів, які працюють на підсобному господарстві та у швейній майстерні.

За результатами діяльності у 2011-2012 роках колектив виборов перше місце серед інтернатних установ Черкаської області. І нині продовжує вдосконалювати свою роботу.