вівторок, липня 2, 2024

Показ та обговорення соціальних відео «Жінки у новому статусі», «Говорити та бути почутою», знятих у межах проєкту «ЇЇ Перспектива», відбувся днями.

Проєкт «ЇЇ Перспектива» створений з метою висвітлення та розкриття проблем, з якими зіткнулися молоді жінки та дівчата, зокрема ВПО, під час війни за допомогою короткометражних відео, які самостійно створювали учасниці під керівництвом досвідчених менторів зі сфери кіно. У Черкасах його реалізовував обласний молодіжний ресурсний центр.

Під час показу авторки — учасниці знімальних команд — презентували творчі відеороботи, у яких порушували теми внутрішніх трансформацій жінок, зміну соціальних статусів, біль втрат близьких, вимушений пошук прихистку у зв’язку з повномасштабною війною.

Соціальне відео «Жінки у новому статусі» розказує історію героїнь, життя яких змінилося після 24 лютого. Ця відеоробота показує, як вони здолали чи долають перешкоди завдяки силі духу української жінки.

Жінки, які займаються бізнесом у сфері виробництва та переробки, можуть отримати грант на масштабування в розмірі до 15 тисяч доларів США (до вирахування податку).

Грант можна витратити на придбання обладнання і частково (разом не більше 30% суми гранту) на програмне забезпечення та навчання.

Для участі у програмі необхідно бути зареєстрованою як фізична особа-підприємець (ФОП) згідно з вимогами законодавства або бути співвласницею товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) чи приватного підприємства із часткою участі понад 50%. Строк діяльності бізнесу (відповідно до дати реєстрації) – більш ніж рік на момент подачі заявки.

Упродовж усього місяця (від 1 липня до 18:00 31 липня) кожен абітурієнт може створити електронний кабінет у спеціальній системі – cabinet.edbo.gov.ua – для подальшого вступу до закладів вищої освіти. 

Важливо запам’ятати вказану під час реєстрації адресу електронної пошти, адже вона буде пізніше потрібна для входу у кабінет.  

Для реєстрації вступникові потрібно внести до системи дані документа про повну загальну середню освіту (атестата) та одного із сертифікатів ЗНО/НМТ. Якщо сертифіката ЗНО/НМТ немає, під час реєстрації потрібно обрати «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)», тоді кабінет буде зареєстрований за допомогою документа, що посвідчує особу.

Зареєструвати е-кабінет можна лише у випадку, якщо атестат виданий пізніше за 1998 рік. Якщо ж ні – доведеться подавати заяву до закладу освіти в паперовій формі.