п'ятниця, травня 26, 2023

Обласна рада під час сесії внесла зміни до головного кошторису Черкащини.

- Спрямовуємо понад 4 млн грн з обласного та субвенцій місцевих бюджетів на потреби територіальної оборони. Також вносимо зімни до відповідних програм. Окрім цього, збільшуються доходи бюджету за рахунок цільових субвенцій від держави. Кошти підуть на придбання 18 шкільних автобусів та обладнання 7 укриттів у закладах освіти. Також виділили фінансовий ресурс на закупівлю медичного обладнання, зокрема електроміографа для обласної дитячої лікарні та дихального апарату для спеціалізованого будинку дитини, - прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

 

 

 

Депутати ухвалили рішення про клопотання перед Верховною Радою України щодо перейменування міста Ватутіне на Багачеве.

Попередньо ця ініціатива пройшла громадські обговорення і підтримується Ватутінською міською радою.  Крім цього, було надіслано звернення до Українського Інституту національної пам’яті, Інституту історії України Національної академії наук України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо доцільності перейменування міста, за результатами розгляду яких отримано експертні висновки.

Остаточне рішення в цьому питанні має ухвалити Верховна Рада України.

Депутати підтримали рішення про призначення директорів комунальних підприємств у сфері освіти, соціального захисту й охорони здоров’я.

Зокрема, набрало необхідну кількість голосів рішення про призначення Тетяни Філіпової на посаду директора Кропивнянського дитячого будинку для дітей шкільного віку. Вона має вищу педагогічну освіту й керує цим закладом з 2004 року.

До Кропивнянського дитячого будинку направляють дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Тут за ними доглядають, допомагають здобути освіту й вступити до університету.

Під час конкурсного відбору, на якому і затвердили її кандидатуру, Тетяна Філіпова розповіла, що дітей виховують у належних умовах, влаштовують для них дозвілля та оздоровлення, як в Україні, так і за кордоном.

Рада затвердила зміни до положення про Стипендію голови обласної ради обдарованим дітям Черкащини. З 2024 року вчителі, вихованці яких мають цю стипендію, отримають разову премію в розмірі 10 прожиткових мінімумів.

Рішення ухвалили для того, аби відзначити внесок педагогів, який вони вкладають, до успіхів талановитих черкащан. Освітяни віддають чимало сил та знань, аби допомогти дитині знайти себе і вдосконалитися й також заслуговують на винагороду.

Нагадаємо, ця стипендія заснована у 2021 році. Відтоді вже третя п'ятірка обдарованих черкащан упродовж року отримує щомісячні виплати і навіть попри війну демонструє свої вміння на всеукраїнських та міжнародних майданчиках.

Читайте також: Анатолій Підгорний відзначив обдарованих дітей Черкащини

Обласна рада ухвалила рішення про клопотання перед ВРУ щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Депутати підтримали дві кандидатури:

Зміни стосуються визначення суб’єктів, які мають право вносити подання про нагородження та уточнення вимог до документів, які додаються.

Зокрема, подавати документи надається право:
- голові ОДА, керівникам територіальних органів міністерств, відомств та інших центральних органів виконавчої влади;
- командирам військових з’єднань, частин та підрозділів Збройних Сил України;
- голові й депутатам Черкаської обласної ради, головам районних рад, сільським, селищним, міським головам;
- керівникам підприємств, установ, закладів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Черкаської області.