четвер, серпня 18, 2022

Міністерство розвитку громад та територій України оголосило відбір проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок субвенції в межах «Програми з відновлення України». Про це йдеться на порталі "Децентралізація".

Нагадаємо, Законом України від 14 липня 2021 року №1645-IX було ратифіковано Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України», яка була підписана 09 грудня 2020 року (далі – Фінансова угода).

Відповідно до цієї угоди, передбачається залучення 340 млн євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житлово-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні Уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

Днями перший заступник голови облради Роман Сущенко провів засідання комісії з оцінки корупційних ризиків. Члени комісії розглянули зауваження НАЗК до Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2022-20223 роки, що стосувалися закріплених у ній заходів та строків.

Так, пропозиції НАЗК стосувалися включення до програми додаткових заходів для  мінімізації корупційних ризиків, зокрема:

Сьогодні економічний фронт як ніколи важливий. Ось чому бізнесу потрібно працювати там, де це можливо. А ідейним українцям — сприймати це як зелене світло до втілення мрій і планів про власну справу чи належно оформлену роботу.

Для всіх, хто бажає діяти, у Міністерстві цифрової трансформації зібрали добірку необхідних держпослуг на Гіді.

ФОП

Дія.City