понеділок, березня 29, 2021

Весняні канікули 2021 року стали знаменними для юних екскурсоводів музеїв закладів освіти Черкащини. Вони представляли музеї власних закладів у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу», що проходив у режимі онлайн. Підготовку та методичну допомогу для участі делегації Черкаської області здійснював Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

Юні черкаські екскурсоводи представили екскурсії:

«Мошногір’я – чарівний куточок Черкащини» (природничий), Гуля Валерія, 8 клас (керівник Прожога В. М., вчитель біології, керівник музею) Мошнівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Мошнівської сільської ради.

За інформацією комунального закладу  «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради» спільно з Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства в онлайн режимі проведено обласний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв  загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.

Зліт проводиться щороку з метою активізації участі учнівської молоді в природоохоронній та дослідно-експериментальній роботі в галузі лісового господарства, збереженні біологічного різноманіття лісових екосистем.

Цьогоріч, у зв’язку з карантинними обмеженнями на проведення масових заходів, лісівники та освітяни ухвалили рішення про проведення традиційного щорічного зльоту у відеоформаті.