понеділок, серпня 31, 2020

Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення може бути встановлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Повідомляють у МОЗ.

“Жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому наявна хоча б одна з таких ознак:

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 тестування на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

- показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.

Директора КНП «Маньківський ЦПМСД» депутати Маньківської райради призначили  27 серпня під час засідання сорок сьомої сесії.

Очільником КНП став хірург районної лікарні Ігор Наумець. Голові районної ради Світлані Лещенко доручено укласти контракт з директором терміном на 5 років.

Громада стала однією із трьох на Черкащині, де  створили громадську майстерню – облаштований технікою і приладами простір для залучення майстрів та розвитку на селі побутового сервісу для людей. Майстерня відкрилася 28 серпня на базі Степанецького ліцею. 

- У приміщенні шкільної майстерні було проведено ремонт, встановлено обладнання – верстати для роботи з деревом та металом, швейну машинку, 3Д-принтер, забезпечено інтернет-доступ через WiFi, - розповідає голова Степанецької громади Олександр Яременко. 

За його словами, у майстерні постійно перебуває адміністратор, що допомагає працювати з обладнанням. Тут  планують проводити позашкільні заняття для учнів, але головне -  сюди може прийти будь-який мешканець громади і отримати необхідні побутові послуги.