п'ятниця, червня 5, 2020

Сьогодні проведено два засідання постійних комісій обласної ради, які розглядали питання, що подано до майбутньої сесії.

Зокрема, постійна комісія з питань охорони здоров’я, засідання якої вів її голова Віктор Парамонов, розглянула більше десяти питань.

У її роботі взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

 

Як інформують у обласному краєзнавчому музеї, його працівники вдосконалюють роботу щодо популяризації традицій та звичаїв, історії та культури нашого краю та започатковують серію відео-презентацій у різних жанрах. Днями з нагоди свята Трійці на основі етнографічної постановки, виконаної співробітниками музею, було створено міні-фільм у форматі німого кіно, часів Чарлі Чапліна.

Від стовпів, з яких в пострадянські роки було зрізано усі проводи, та від доріг, де стовпів не було взагалі – до сяючих ліхтарів навіть на найвіддаленіших вулицях кожного села. Так живе сьогодні Балаклеївська ОТГ, яка вже на 95% вирішила проблему вуличного освітлення на території громади. 

– У більшості, ми оновили мережу по лініях існуючих опор. А ще у нас місцями опори стояли по городах, тож ми поставили нові опори за межами людських дворів і провели мережу так, щоб вона не заважала нікому. Встановлювати опори «з нуля» довелося у 4 місцях сіл Балаклея та Старосілля, ще одну таку ділянку зробимо у Теклиному, – розповідає перший заступник сільського голови Дмитро Галущенко. – Загалом, торік на поточний ремонт вуличного освітлення громада виділила майже 300 тисяч гривень, цьогоріч – додатково ще 100 тисяч.  За рахунок цього реконструйовано вуличне освітлення на 7 вулицях

 

Заступник голови Шполянської районної ради Лідія Татарина провела пленарне засідання 44 позачергової сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Наталія Коваль, керівники підприємств, установ і організацій.

У ході пленарного засідання депутати своїм рішенням затвердили перелік об'єктів майна комунальної власності районної ради, що підлягає приватизації.