середа, квітня 29, 2020

Згідно зі статистикою, щорічно на водних об'єктах області під час різноманітних надзвичайних подій, в середньому гине 60-70 громадян. З початку року на водосховищах, річках та ставках області були зареєстровані 19 пригод, внаслідок яких 8 осіб загинуло, 10 осіб серед яких 1 дитина, були врятовані. Повідомляють у ДСНС у Черкаській області.

Найбільш напружений режим роботи у фахівців водолазної служби Управління припадає на період пляжного сезону. Бути готовими протистояти будь-яким загрозам рятувальникам допомагають постійні тренування та відпрацювання.

Наразі водолази Управління ДСНС Черкащини активно відпрацьовують заходи з реагування на загрози весняно-літнього періоду.

Зокрема, фахівці відділення водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління здійснили перевірку та підготовку техніки і обладнання до літнього періоду.

Уряд підтримав пропозицію Міністерства фінансів уточнити категорію суб’єктів підприємництва, які зможуть стати учасниками програми «Доступні кредити 5-7-9%» та зняти обмеження щодо максимальної суми кредиту для рефінансування під нульову процентну ставку. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Відповідне рішення прийнято сьогодні, 29 квітня 2020 року, на засіданні Кабінету Міністрів України.

По-перше, уточняється, що отримати рефінансування в межах антикарантинного пакета під нульову процентну ставку, яким було доповнено програму 15 квітня 2020 року, зможуть суб’єкти підприємництва, чий річний дохід не перевищував 10 мільйонів євро. Знімається обмеження щодо максимальної суми кредиту на таке рефінансування. Обмежується лише сума державної підтримки, що надається суб’єкту підприємництва, яка сукупно не може перевищувати за будь-який трирічний період 200 тис. євро.