вівторок, жовтня 29, 2019

Йде до завершення процес створення спроможних громад на усій території України. Приблизно 4500 місцевих рад створили майже 1000 об’єднаних громад. Але близько 6500 і досі не беруть участі у реформі. Вже зрозуміло, що не далі як наступного року усі необ’єднані громади добровільно чи адміністративно об’єднаються чи доєднаються до ОТГ. Така ж доля може чекати і деякі дрібні об’єднані громади, створені не за перспективним планом і всупереч методиці формування громад, якщо нові пропозиції Уряду до зміни критеріїв спроможності стануть офіційними.

Ми спробували проаналізувати урядові пропозиції останніх днів, щоб громадам, об’єднаним і необ’єднаним, було зрозуміліше, до чого їм готуватися.

 

Не об’єднатися не вийде

Під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка проведено позачергову сесію.

До порядку денного було подано сім питань, які в ході роботи були підтримані позитивним голосуванням.

Спочатку депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 19.02.2016 № 3-7/VII «Про структуру і чисельність виконавчого апарату обласної ради, відповідно до яких додатково вводиться посада заступника голови обласної ради, два помічники – голови обласної ради і заступника голови та один спеціаліст у загальний відділ виконавчого апарату обласної ради.

Потім депутати приступили до процедури обрання голови обласної ради.

За повідомленням Канівської районної ради, її голова Микола Зоць провів позачергову сесію.

У роботі сесії взяли участь директор департаменту освіти та науки  Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, заступник районної державної адміністрації Анатолій Дурицький, сільські голови, голови об’єднаних територіальних громад, керівники підприємств, установ та організацій, начальники відділів та служб районної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, Канівського відділення Золотоніської місцевої прокуратури, СБУ, Головного територіального управління юстиції в Черкаській області, Канівського УДКСУ Черкаської області, Канівського об’єднаного міського військового комісаріату, РЕМ, Управління пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі, Канівського відділення Черкаської ОДПІ, представники ЗМІ.

25 жовтня 2019 року відбулося нагородження переможців Всеукраїнського проекту «Медичний олімп України 2019». Комунальна установа «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» отримала відзнаку «Лідер охорони здоров’я України 2019».

Трудовий стаж є найважливішим фактором при призначенні пенсії. Від його розміру залежить право людини на той чи інший вид пенсії, а також сума пенсійних виплат. З жовтня цього року ивлада підвищила рівень вимог до мінімального трудового стажу, відтепер, щоб вийти на відпочинок, потрібно відпрацювати не менше 26 років, інформує Судово-юридична газета в Україні.

Вимоги до наявності стажу будуть міняти щороку – поки у всіх тих, хто виходить на пенсію, не буде 35 років стажу (про тих, хто працював у шкідливих умовах, не йдеться).

Варіанти отримання пенсії без трудового стажу: