вівторок, липня 30, 2019

Україні з'явився перший портал відкритих геоданих, який також розповідає про можливості їх застосування для розвитку розумного управління громадами. Портал містить понад 100 датасетів з 40 джерел та 13 порад щодо їх застосування.

З метою формування складу конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства "Черкаська обласна психіатрична лікарня Черкаської обласної ради", Черкаська обласна рада пропонує громадським об'єднанням з питань захисту інтересів громадян у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань у єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не менше як за 2 роки) подати кандидатури представників для включення до її складу.

Пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії подаються до обласної ради протягом 15 днів, з 31 липня 2019 року до 14 серпня 2019 року включно, разом з інформацією про напрями діяльності громадського об'єднання, досвід та результати його роботи.

Як інформують у Черкаській міській раді, виконавчий комітет ухвалив рішення щодо заборони отримання благодійної допомоги у грошовій формі закладами охорони здоров’я комунальної форми власності міста Черкаси.

Таке категоричне обмеження стосується винятково пацієнтів та членів їх родин, з яких віднині в закладах охорони здоров’я комунальної форми власності міста заборонено збирати  кошти  у будь-якій формі (готівковій, безготівковій) у вигляді благодійних (добровільних) внесків, подарунків тощо.

Тоді як, враховуючи норми українського законодавства «Про благодійну діяльність та благодійні організації», а також – відповідне рішення Конституційного Суду,  благодійні внески у грошовій формі можуть надаватися лише благодійниками, які є суб’єктами господарської діяльності.

Однак, слід враховувати, що благодійні внески не можуть заміняти плату за надання платних послуг.

Цьогоріч громада планує завершити повне оновлення всіх медичних об’єктів на своїй території. Нещодавно було закінчено капітальний ремонт амбулаторії  загальної практики-сімейної медицини в селі Шендерівка, де освоєно півтора мільйони гривень. А тепер планує ремонт ФАПу у Сидорівці.

У 2020 році залишиться оновити лише ФАП у селі Яблунівка, де живуть 450 жителів громади.

Відтепер, близько тисячі жителів сіл Шендерівка, Нова Буда, Комарівка та Хильки зможуть отримувати медичні послуги в оновленому медичному закладі, де передбачається і відкриття аптечного пункту. У ФАПі села Хильки (де мешкає всього 123 жителів) також проведено ремонт - утеплення фасаду та перекриття даху, облаштування покриття підлоги, системи водопостачання та водовідведення.

Учора, 29 липня, у рамках проекту "Поліцейський офіцер громади" голови тридцяти двох ОТГ Черкащини підписали меморандум про співпрацю з поліцією області. Відтак, кожна громада матиме свого офіцера, який працюватиме і житиме безпосередньо на території ОТГ.

Пілотний проект «Поліцейський офіцер громади» презентували в листопаді минулого року у Дніпропетровській області. А 28 травня цього року відбувся урочистий випуск офіцерів, які приступили до своїх обов’язків.

Перші дні своєї роботи вони розпочали зі знайомства з громадою, головами ОТГ та депутатським корпусом. Відвідали навчальні заклади, складні сім’ї.