На засіданні профільної постійної комісії обласної ради депутати розглянули бюджетні питання

27 лютого 2019, 17:22
На засіданні профільної постійної комісії обласної ради депутати розглянули бюджетні питанняУ засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, яке провела голова постійної комісії Світлана Легойда, взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку присутні заслухали інформацію директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко про звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік, а також обговорили запропоновані зміни до обласного бюджету на поточний рік. За її словами, зокрема, виділяється 8 608,087 тис. грн субвенція державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів. В галузі освіти: 9 500,0 тис. грн на капітальний ремонт закладів профтехосвіти області; 4 995,852 тис. грн на оснащення закладів загальної середньої освіти засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів; 1 075,7 тис. грн на капітальний ремонт санвузлів у Канівській, Черкаській і Тальнівській загальноосвітніх санаторних школах-інтернатах Черкаської обласної ради; 1 350,0 тис. грн на оснащення закладів загальної середньої освіти засобами навчання та обладнанням для кабінетів природничо-математичних предметів; 1 307,8 тис. грн на придбання обладнання для оснащення ресурсних кімнат у закладах загальної середньої освіти, де діють інклюзивні класи; 1 770,0 тис. грн на виконання обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року (придбання шкільних наборів «LEGO», обладнання для кабінетів математики, географії, фізики, хімії, біології та шахового кабінету для загальноосвітніх шкіл області на умовах співфінансування); На засіданні профільної постійної комісії обласної ради депутати розглянули бюджетні питання1 112,0 тис. грн на виконання обласної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року (придбання обладнання для лінгафонних кабінетів, кабінетів інформатики та кабінетів «Захист Вітчизни» на умовах співфінансування) тощо.

Окремо озвучені видатки на галузь охорони здоров’я: 900,0 тис. грн Черкаській медичній академії на виконання обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року (придбання обладнання для кабінетів біології, хімії та фізики); 1 000,0 тис. грн на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення комунального неприбуткового підприємства «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради», 24 000,0 тис. грн для придбання системи рентгенологічної агіографічної та 3 300,0 тис. грн на виготовлення проектнокошторисної документації та проведення капітального ремонту блоку приміщень відділення інтервенційної радіології КНП «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради»; 25 000,0 тис. грн для придбання комп’ютерного томографа КНП «Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради», 14 500,0 тис. грн для створення Центру високодозової хіміотерапії з трансплантацією аутологічних гемопоетичних стовбурових клітин кісткового мозку та периферичної крові у Черкаському обласному онкологічному диспансері Черкаської обласної ради; 2 000,0 тис. грн на придбання комп’ютерного томографу для КНП «Черкаська обласна стоматологічна поліклініка Черкаської обласної ради»; 2 000,0 тис. грн для проведення капітального ремонту, пов\'язаного з нанесенням вертикальної обліплюваної гідроізоляції КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня Черкаської обласної ради» та інші.

На засіданні профільної постійної комісії обласної ради депутати розглянули бюджетні питанняТакож передбачено 24 746,983 тис. грн на виконання аварійно-відбудовних робіт в приміщенні Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, реконструкції КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради» та будівництво стадіону обласної спеціалізованої дитячоюнацької спортивної школи олімпійського резерву в м. Черкаси.

Серед іншого, присутні підтримали внести до порядку денного чергової сесії запропоновані зміни до обласних програм: підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2016-2020 роки; підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року, а також зміни до Положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету та про перерозподіл і використання коштів для надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету.

Наостанок депутати розглянули план роботи Черкаської обласної ради та план роботи постійної комісії на 2019 рік.