Андрій Парубій про головні питання порядку денного поточного пленарного тижня

25 лютого 2019, 14:07
Андрій Парубій про головні питання порядку денного поточного пленарного тижняЗа повідомленням офіційного сайту Верховної Ради України Голова ВРУ Андрій Парубій, під час засідання Погоджувальної ради, назвав головні питання поточного пленарного тижня. Це, зокрема, законопроект про мову, блок питань про безпеку та оборону, зміни до житлового кодексу та призначення позачергових місцевих виборів.

«Незважаючи на емоції, є ряд законів, які Верховна Рада України зобов’язана прийняти», – наголосив він.

У вівторок першим питанням планується розглянути проект змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку. Також розглядатиметься блок питань щодо національної безпеки і оборони.

Серед запропонованих законопроектів блоку – проект закону про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України зокрема, йдеться про спільні навчання між українськими військовими, а також військовими з Канади та США.

«Парламент має право продовжити термін цього навчання, і тому це питання стоятиме одним з перших», – уточнив Андрій Парубій і закликав «відставляти політичні емоції» під час розгляду питань безпеки і оборони.

Разом із тим, за його словами пропонується і розгляд питання щодо діяльності ДБР (Державного бюро розслідувань).

На середу традиційно заплановано низку ратифікацій.

У четвер, за словами Голови Верховної Ради, пропонується розглянути проект закону №7473 щодо внесення змін до Митного кодексу України, що є важливим для виконання Угоди про асоціацію, та законопроект про мову. Андрій Парубій повідомив, що і комітет, і юридичне управління вже завершили підготовку законопроекту до другого читання та підготували порівняльну таблицю, з якою можна ознайомитись на офіційному сайті. Голова Верховної Ради, усвідомлюючи, що розгляд цього питання триватиме певний час через наявність двох з половиною тисяч правок, наголосив: «Вважаю, що ми маємо продемонструвати бажання і волю Парламенту до його розгляду». Андрій Парубій про головні питання порядку денного поточного пленарного тижня

Спікер також запропонував розглядати поправки до законопроекту про українську мову «відповідально і системно»: «Я впевнений, що Український парламент має одним з головних своїх обов’язків на цій сесії невідкладно розглянути закон про мову».

Також Голова Верховної Ради нагадав, що минулого тижня домовились про створення робочої групи з підготовки постанови про вжиття заходів для припинення необґрунтованого надсилання платежів за природний газ споживачам. За його словами, ця постанова підготовлена Апаратом Верховної Ради у взаємодії з профільними комітетами для розгляду – «проект постанови розданий усім представникам фракцій, у середу його розглянуть на комітеті, аби у четвер проголосувати».

Крім того, на розгляд пропонується питання екології і призначення проведення позачергових виборів у місцевих громадах.
«Вірю, що незважаючи на виборчу кампанію, Український парламент продемонструє ефективну і відповідальну роботу», – наголосив Голова Верховної Ради України.