Проведено сесію Черкаської районної ради

25 лютого 2019, 11:31
Проведено сесію Черкаської районної радиЯк інформують в Черкаській районній раді, 22 лютого 2019 року голова районної ради Олексій Собко провів засідання тридцять четвертої сесії.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат обласної ради Анатолій Яріш, депутат обласної ради Володимир Доманський, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських рад та ОТГ, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники комунальних підприємств районної ради, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Проведено сесію Черкаської районної радиПеред початком роботи пленарного засідання депутати вшанували хвилиною мовчання пам\'ять загиблих під час Революції гідності 20 лютого 2014 року на майдані Незалежності у місті Києві. Після цього голова районної ради Олексій Собко вручив посвідчення та значок депутату районної ради Сергію Осадчому.

До порядку денного було внесено 7 питань, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради. В тому числі, депутатами було включено звернення до в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України та до керівника служби автомобільних доріг в Черкаській області щодо розгляду можливості виділення додаткового фінансування для проведення робіт з поточного середнього ремонту автодороги Т-24-08 Шевченкове – Городище - /Н-16/.

Проведено сесію Черкаської районної радиПісля внесення змін до порядку денного депутати приступили до розгляду питань.

Першим заслухали та взяли до відома звіт голови Черкаської районної державної адміністрації Анатолія Яріша «Про підсумки діяльності Черкаської районної державної адміністрації за 2018 рік та виконання делегованих районною радою повноважень».

Анатолій Яріш коротко проінформував присутніх про підсумки діяльності з пріоритетних галузей району, а саме: охорони здоров’я, агропромислового комплексу, інвестицій, спорту та ремонту доріг тощо.

Проведено сесію Черкаської районної радиПотім депутати заслухали інформацію про хід виконання «Програми економічного і соціального розвитку Черкаського району на 2018 рік». Доповідав з цього питання начальник управління економіки районної державної адміністрації Володимир Гуня. Він зазначив, що за 10 місяців 2018 року обсяг реалізованої промислової продукції за основними видами діяльності по Черкаському району становить 2744,2 млн. грн. За січень-вересень 2018 року підприємствами району освоєно 179,2 млн. грн. капітальних інвестицій, що в розрахунку на 1 жителя району становить 2406,7 грн. Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), внесених в економіку району, станом на 01.10.2018 становив 170,9 млн. дол. США. В районі також планується реалізація інвестиційних проектів за рахунок власних коштів організацій.

Серед наступних питань депутатами схвалено нову «Програму розвитку малого і середнього підприємництва Черкаського району на 2019-2020 роки».

Проведено сесію Черкаської районної радиУ ході роботи депутати внесли зміни до районного бюджету на 2019 рік, а також до ряду програм, а саме: «Програми розвитку житлово-комунального господарства та підтримки комунального підприємства теплових мереж Черкаського району на 2018-2020 роки», районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки та до рішення районної ради від 27.11.2015 №1-7/VII «Про утворення та обрання складу постійних комісій районної ради» та інші.

Про внесення змін до «Комплексної програми функціонування та розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2018-2020 роки». Інформував начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту населення, режимно-секретної роботи, запобігання та виявлення корупції районної державної адміністрації Ігор Троценко.

Проведено сесію Черкаської районної радиЗаслухали депутати і звіт про виконання районного бюджету на 2018 рік, про який доповіла начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот.

Вона, зокрема, зазначила, що за 2018 рік до загального та спеціального фондів (враховуючи трансферти) районного бюджету надійшло 680714,1 тис.грн. доходів, що на 46612,0 тис.грн., або на 7,4 відс. більше за відповідний показник попереднього року. Власні та закріплені доходи загального фонду бюджету становлять 98474,6 тис.грн., або 106,0 відс. до плану. Надходження до спеціального фонду бюджету (без трансфертів) становлять 6605,3 тис.грн., або 92,7 відс. до плану.

Далі сесія районної ради прийняла рішення щодо комунальних питань, з яких інформував начальник відділу комунальної власності виконавчого апарату районної ради Руслан Яковлев. Однак питання щодо погодження Господарському управлінню експлуатації приміщень Черкаської ррайонної ради на передачу в оренду гаражних приміщень не набрало необхідної для ухвалення кількості голосів.

Усі інші питання, які розглянуто на сесії, знайшли підтримку депутатів районної ради в ухваленні відповідних рішень.