Проведено районний турнір з триборства на кубок Героя АТО В’ячеслава Хорошковського

22 лютого 2019, 18:24
Проведено районний турнір з триборства на кубок Героя АТО В’ячеслава ХорошковськогоНа Золотоніщині проведенням спортивних турнірів, фестивалів вшановуються сучасні Герої, які віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України.

Один із таких турнірів – з триборства започатковано на честь героя АТО В’ячеслава Хорошковського, жителя села Вознесенське, який загинув 18 лютого 2015 року у боях за Дебальцеве.

Сьогодні у Пальмірській ЗОШ в пам’ять на його честь проведено районний турнір.

У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Лісовий та голова районної ради Валерій Саранча.

Проведено районний турнір з триборства на кубок Героя АТО В’ячеслава ХорошковськогоВони привітали учасників змагань. Зокрема, Олександр Лісовий наголосив, що проведення таких змагань допомагає формуванню фізичних якостей старшокласників як майбутніх захисників України, сприяє військово-патріотичному вихованню школярів.

Звертаючись до дітей, вчителів, рідних В’ячеслава Хорошковського, він закликав пам’ятати героїв, які віддали найцінніше – своє життя за нас і Україну.

Проведено районний турнір з триборства на кубок Героя АТО В’ячеслава Хорошковського«Вірю, що сильні, мужні юнаки, яких ми ростимо нині, стануть такими ж відважними захисниками Вітчизни, як В’ячеслав Хорошковський», – підкреслив голова райдержадміністрації.

Серця присутніх билися в унісон ударам метронома, який відлічував хвилину пам’яті за героєм. Не залишила нікого байдужою поезія Марини Маклашкіної «Пам’яті В’ячеслава Хорошковського» та спогади дружини В’ячеслава Дмитровича – Сніжани В’ячеславівни.

У районному турнірі із триборства на кубок В’ячеслава Хорошковського взяли участь старшокласники з Благодатнівської, Вознесенської, Гельмязівської, Кропивнянської, Новодмитрівської, Піщанської, Пальмірської шкіл, Деньгівського, Крупського, Софіївського, Хрущівського НВК.

Проведено районний турнір з триборства на кубок Героя АТО В’ячеслава ХорошковськогоУчасники показали високі результати у кульовій стрільбі, підтягуванні на перекладині, жимі гир вагою 16 кг. Дійство відбувалось у спортивній залі. Суддівській колегії довелося добре попрацювати, щоб визначити переможців, адже Кубок та медалі надихали на вперту боротьбу. І це було дійсно цікаво і вражаюче.

Майбутні захисники України продемонстрували якісну фізичну підготовку, волю до перемоги, вміння зібратися в потрібну хвилину.

За підсумками змагань загальнокомандне перше місце вибороли старшокласники Пальмірської школи, друге – Піщанської, а третє – Гельмязівської.

Отже, перехідний кубок В’ячеслава Хорошковського по праву дістався сильнішим.

Герої не вмирають, вони житимуть у наших серцях. Ми пам’ятаємо героїв-захисників і дякуємо їм за мир та спокій.