Журі оцінило рівень пошукових робіт юних краєзнавців досить високо

21 лютого 2019, 11:31
Журі оцінило рівень пошукових робіт юних краєзнавців досить високоВідповідно до наказу Міністерства освіти і науки України у вересні 2018 року започаткована Всеукраїнська краєзнавча акція учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Юні пошуковці Черкащини активно долучились до вивчення історії Української революції в рідному краї і на обласний етап акції, що проводить Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради, надійшло 27 робіт за п’ятьма напрямками.

Журі, до складу якого увійшли члени обласної організації Національної спілки краєзнавців України та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, звертали особливу увагу на наявність пошукової роботи і вивчення місцевої історії. У підсумку оцінили загальний рівень робіт досить високим.

Переможців акції нагороджено дипломами управління освіти Черкаської облдержадміністрації, лауреатів – грамотами Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради.

Кращі роботи, а саме: вихованців туристсько-краєзнавчого клубу «Вік» Литвинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Канівської районної ради, учениць Коврайського навчально-виховного комплексу імені Г. С. Сковороди Золотоніської районної ради та вихованців гуртків станції юних туристів м. Умань будуть представлені у Всеукраїнському етапі акції, що відбудеться в березні в Українському державному центрі національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Однак на цьому Всеукраїнська краєзнавча акція не закінчується. Вона розрахована на три роки.

Юні пошуковці можуть приєднуватись до акції, яка триватиме ще і в 2019 та 2020 роках.

З матеріалами щодо акції можна ознайомитись на сайті Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради: http://ckoblsutur.ucoz.ua/