Відвідувачі краєзнавчого музею із захопленням дивилися реконструкцію весілля «первісних людей»

19 лютого 2019, 13:29
Відвідувачі краєзнавчого музею із захопленням дивилися реконструкцію весілля «первісних людей»Як інформують у Черкаському краєзнавчому музеї, минулого тижня проведено захід «Музейний погляд на тему «Еволюція кохання», де відвідувачі могли ознайомитися з унікальними археологічними експонатами, які колись символізували культ жінки, чоловічої сили та були предметами із стародавніх весільних ритуалів, поширених у різні епохи на території нашого краю.

Не оминули увагою і тему стосунків із чоловіками жінок-сарматок, яких часто називають амазонками. Спеціально для цього заходу музейними археологами було створено відеодемонстрації, які проілюстрували дещо епатажні уявлення наших земляків з епохи палеоліту про ідеальну жіночу фігуру; підтвердили інформацію про засилля саме жіночих статуеток в антропоморфній пластиці періоду трипільської культури, розповіли про шокуючі знахідки жорстоких парних поховань епохи бронзи.

Не забули згадати і княжну Анну Ярославну, яка у ХІ столітті просила батька Ярослава Мудрого, щоб не змушував її виходити заміж за французького короля Генріха І та їхати у «той маленький брудний Париж».

Відвідувачі із захопленням подивилися також театралізовану історичну реконструкцію на тему «Весілля на Межиріцькій стоянці мисливців на мамонтів», у якій «первісними людьми» були співробітники науково-просвітницького відділу музею та студенти-археологи із Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.