Уряд затвердив положення про молодіжні ради: враховані пропозиції УАРОР

18 січня 2019, 13:09
Уряд затвердив положення про молодіжні ради: враховані пропозиції УАРОРУряд затвердив Постанову «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи». Документ враховує деякі пропозиції Української асоціації районних та обласних рад.

Так, по-перше, Асоціація наполягла на тому, що діяльність таких консультативно-дорадчих органів має визначатися відповідним положенням, що погоджуватиметься органом при якому вони створені.

По-друге, врахована пропозиція, що підвищить статусність голови молодіжної ради, а саме можливість його включення до колегії при облдержадміністрації або до виконкому місцевої ради чи можливість бути радником очільника обласної ради.

По-третє, Асоціація визначила питання звітності молодіжних рад.

Зазначимо, що молодіжні ради створюються при органах місцевого самоврядування (крім районних рад) та облдержадміністраціях. Головна мета діяльності полягає у залученні до розробки нормативних актів, інших документів та програм, а також контролю за їх виконанням у молодіжні сфері.

До складу ради можуть обиратися жителі відповідної адміністративно-територіальної одиниці, представники інститутів громадянського суспільства та учнівського самоврядування, віком від 14 до 35 років.

Пропозиції за експертного сприяння Ресурсного центру, що входить до структури Асоціації.