На селекторній нараді облдержадміністрації розглянуто низку важливих питань

14 січня 2019, 15:34
На селекторній нараді облдержадміністрації розглянуто низку важливих питаньСьогодні, за участі голів районних рад, райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення, голів об’єднаних територіальних громад, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та окремих територіальних органів (підрозділів) центральних органів виконавчої влади, проведено координаційну нараду в режимі селекторного зв’язку.

Вів її голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець. Участь в нараді взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку було розглянуто питання «Про основні засади здійснення внутрішнього контролю структурними підрозділами облдержадміністрації та її апарату». Інформувала з цього питання головний спеціаліст з питань внутрішнього аудиту апарату облдержадміністрації Наталія Хиля.

Потім заслухано інформацію начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області Віталія Полтавця про посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності. Зокрема, Віталій Петрович наголосив, що нові норми щодо інклюзивності наберуть чинності з 1 квітня 2019 року: встановлення пандусів, підйомників, платформ буде можливо без оформлення документів на право власності чи користування земельною ділянкою, а облаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального громадського призначення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення – без дозвільних документів.

На селекторній нараді облдержадміністрації розглянуто низку важливих питаньДалі учасники наради заслухали інформацію директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслана Чикала про окремі питання діяльності підрозділів з питань соціального захисту населення в районах та містах області.

Доповідач зауважив, що монетизація житлових субсидій відбуватиметься у три етапи: з 1 січня 2019 року у ній візьмуть участь сім’ї, які вперше звернулися до органів соціального захисту населення для отримання субсидії, з 1 травня 2019 року монетизація стосуватиметься тих осіб, які отримують субсидію багато років (понад 179 тисяч сімей області), а з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії за результатами опалювального сезону отримуватиме готівкою все, що ним було зекономлено.

Також Руслан Олександрович повідомив, що цього року запроваджено ще один вид соціальної допомоги – допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною. Вона призначається одному з батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікуну, піклувальнику, який постійно проживає та здійснює догляд за дитиною, хворою на один або декілька видів захворювань, станів. У разі, якщо в період виплати допомоги особі, яка доглядає за хворою дитиною, останній встановлено інвалідність, допомога виплачується до дня встановлення інвалідності.

За результатами розгляду питань порядку денного головою облдержадміністрації дано відповідні доручення.