Проведено сесію Катеринопільської районної ради

22 грудня 2018, 16:13
Проведено сесію Катеринопільської районної радиЗа повідомленням Катеринопільської районної ради, її голова Віталій Верета провів чергову двадцять першу сесію районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь депутат обласної ради Олександр Коваленко, голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови, старости.

На початку засідання Віталій Іванович проінформував присутніх, що відповідно до Указу Президента України №415/2018 від 7 грудня 2018 року за вагомий особистий внесок у державне будівництво, розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Бибик Василь Юрійович – Гончариський сільський голова нагороджений орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Усі присутні привітали Василя Бибика з високою державною нагородою.

Потім заступник військового комісара Ігор Булавченко вручив учасникам антитерористичної операції Мірауці Дмитру Васильовичу та Усу Ігорю Володимировичу відзнаки Президента України «За участь у антитерористичній операції», а голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко вручила подяку Міністерства соціальної політики України за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики з питань захисту прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, високий професіоналізм та сумлінну працю батькам-вихователям дитячого будинку сімейного типу Куценку Павлу Павловичу та Аллі Сергіївні.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Завдяки детальному розгляду всіх питань на засіданнях постійних комісій, президії районної ради пленарне засідання проходило в конструктивній обстановці.

Насамперед, начальник фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська внесла пропозиції, а депутати районної ради підтримали зміни до районного бюджету 2018 року з метою недопущення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів освіти.

Потім депутати розглянули і затвердили районний бюджет на 2019 рік з дохідною частиною 175,7 млн. грн., з них доходи без трансфертів 36,7 млн. грн., освітня субвенція – 27,2 млн. грн., медична субвенція - 9,8 млн. грн.

Також на сесії затверджено ще один важливий документ для життєдіяльності району – програму економічного і соціального розвитку Катеринопільського району на 2019 рік. Ознайомив присутніх із пріоритетними напрямками цієї програми начальник управління агропромислового і економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Олександр Вовкотруб.

У рамках завершення реформування первинної ланки медичної допомоги та вирішення питань її фінансування у наступному році, прийнято програму розвитку та підтримки реформованого комунального некомерційного підприємства “Катеринопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” на 2019 рік та затверджено фінансовий план цього комунального підприємства.

З метою продовження практики програмного підходу до врегулювання проблемних питань фінансування, були прийняті такі районні програми, як: забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання до 2021 року; забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації на території району на 2019 рік; матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони району на 2019 рік.

Також депутати внесли зміни та продовжили термін дії районних програм: комплексної програми \"Турбота\" на 2015-2020 роки; районної програми «Соціальний хліб»; забезпечення утримання в належному стані адмінбудівель, що перебувають на балансі районної ради; розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних із поточним середнім, поточним дрібним ремонтами та експлуатаційним утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Катеринопільському районі на 2016-2018 роки; покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення; підтримки органів виконавчої влади; забезпечення функціонування Центру обслуговування платників податків Катеринопільського району на 2018-2019; підвищення енергоефективності та енергозбереження на 2010-2018 роки.

У ході роботи затверджено технічну документацію з нормативно грошової оцінки земельних ділянок, які надані в оренду: СТОВ ”Агропрогрес-Катеринопільське“ та ТОВ “Черкаський науково-виробничий центр по біологічному захисту рослин”, а також земельних ділянок для ведення фермерського господарства Трохименка В.М.

Решта розглянутих на сесії питань знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

На завершення Віталій Верета привітав присутніх з прийдешніми Новим роком і Різдвом Христовим.