Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації, ухвалили бюджет на 2019 рік та низку районних програм

22 грудня 2018, 13:38
Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації, ухвалили бюджет на 2019 рік та низку районних програмЯк інформують в Золотоніській районній раді, очільник депутатського корпусу Валерій Саранча 20 грудня 2018 року провів чергову 25 сесію районної ради VІІ скликання.

У роботі взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Лісовий, керівники організацій, установ, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації, представники правоохоронних, контролюючих органів, сільські голови, засоби масової інформації.

На початку роботи учасники засідання вшанували хвилиною мовчання Героя-земляка Олександра Коломійця, який загинув 7 грудня на передовій в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Потім керівники району вручили кубки та грамоти переможцям районної спартакіади, яка тривала впродовж року. Їх отримали Новодмитрівський, Гельмязівський, Піщанський, Вознесенський, Кривоносівський, Шабельниківський, Скориківський, Антипівський, Ковтунівський, Лукашівський сільські голови.

Щодо порядку денного сесії, то до розгляду на пленарне засідання було подано 46 питань. Першим розглянули звіт голови райдержадміністрації Олександра Лісового про роботу райдержадміністрації з виконання програм економічного і соціального розвитку Золотоніського району та делегованих районною радою повноважень.

Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації, ухвалили бюджет на 2019 рік та низку районних програмВін зазначив, що аграрії району цьогоріч отримали вал зерна 329,1 тис. тонн в початково-оприбуткованій вазі. Урожайність зернових склала 79,3 ц/га. Щодо розвитку тваринництва, то район має найкращі показники в області. На постійному контролі у керівництва району перебувають виплати за земельні частки (паї). Натепер розрахунок проведено майже на 86%. Орендодавцями сплачено 186,8 млн. грн.. Нарахування орендної плати сягає більше 10% від грошової оцінки землі. Плата за 1 га орендованої площі в районі складає 4101 грн.. Плідно у районі працюють у сфері бюджету та фінансів, вишукуючи шляхи і джерела наповнення бюджету, бо від цього залежать видатки для розвитку сільської освіти, охорони здоров’я, культури, а ще для проведення ремонту та утримання доріг.

До бюджету Золотоніського району надійшло 538137,7 тис. грн., що на 0,7 %, або на 3936,7 тис. грн. більше, ніж за відповідний період 2017 року. Загальний фонд поповнився на 513047,8 тис. грн., спеціальний на 25089,9 тис. грн.. Власні доходи склали 177630,7 тис. грн., це 105,4 % до плану. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження збільшилися на 16298,6 тис. грн.

Щодо видаткової частини, то найбільше грошей спрямовано на освіту – 149967,9 тис. грн., або 27,4 % всіх видатків (до 2017 року на 12,5 % більше); на охорону здоров’я – 82473,1 тис. грн. – 15,1 % (+ 11,6 %). На реалізацію місцевих програм в 2018 році передбачено 24390 тис. грн., що на 5015,8 тис. грн. більше минулого року. Активно в районі використовуються кошти бюджету розвитку, в тому числі і більше 6 млн. грн., отриманих за сприяння народного депутата України Владислава Голуба.

Депутати Золотоніської районної ради заслухали звіт голови райдержадміністрації, ухвалили бюджет на 2019 рік та низку районних програмУ своєму звіті Олександр Лісовий розкрив питання містобудування і архітектури, транспортного сполучення, заробітної плати та ринку праці, інвестиційної діяльності, розвитку малого підприємництва, торгівлі і послуг, зайнятості населення, реалізації молодіжної політики, розвитку фізкультури і спорту на селі. Не оминув питання, яке стосується вшанування загиблих героїв у АТО та діяльності районної ветеранської організації. Це не повний перелік того, що було зроблено на Золотоніщині у звітному періоді.

На завершення голова райдержадміністрації подякував всім, хто долучався до добрих справ, підтримував і допомагав вирішувати важливі питання життєдіяльності Золотоніського району.

Далі депутати ухвалили низку районних програм, зокрема: щодо надання одноразової матеріальної допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом на 2019 рік; «Територіальна оборона» на 2019-2020 роки; забезпечення мобілізаційної підготовки та мобілізації у мирний час та особливий період на 2019-2020 роки; функціонування і розвитку системи цивільного захисту району, створення регіонального матеріально-технічного резерву для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій на 2019 - 2020 роки; розвитку фізичної культури і спорту на 2019-2021 роки; розвитку інформаційного простору району на 2019 рік; висвітлення діяльності органів державної влади Золотоніського району на 2019-2020 роки.

Підтримали депутати і зміни до деяких попередніх рішень районної ради, схвалили Порядок фінансування виконання депутатами Золотоніської районної ради депутатських повноважень у 2019 році, ухвалили рішення, що стосується фінансування сільських закладів дошкільної освіти, будинків культури, клубів, бібліотек, інших закладів освіти та культури у 2019 році.

Широко обговорено і питання формування районного бюджету на 2019 рік, який депутати з внесенням окремих змін ухвалили одностайно.

Позитивним було голосування і щодо земельних питань. Затверджено матеріали технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок в адміністративних межах Лукашівської, Ковтунівської, Піщанської, Шабельниківської, Новодмитрівської, Подільської сільських рад (за межами населеного пункту) для ведення фермерського, товарного сільськогосподарського виробництва.

З-поміж іншого на сесії прийнято рішення про зняття з контролю деяких рішень районної ради; про оренду та списання майна районної комунальної власності; про передачу установ та майна зі спільної власності територіальних громад сіл Золотоніського району (районної комунальної власності) у комунальну власність Плешканівської об’єднаної територіальної громади та про умови оплати праці голови Золотоніської районної ради і його заступника, а ще депутати проголосували за дострокове припинення повноважень колеги Людмили Різник та про передачу майна районної комунальної власності.

Робота сесії закінчилася виконанням державного гімну та щирими вітаннями з прийдешніми новорічно-різдвяними святами.