Депутати Тальнівської районної ради оперативно провели змістовну сесію

21 грудня 2018, 17:07
Депутати Тальнівської районної ради оперативно провели  змістовну сесіюЗа повідомленням Тальнівської районної ради, її голова Валентина Любомська провела чергову 30-ту сесію районної ради.

В її роботі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів виконавчої влади, господарств та підприємств, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

На початку присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бійців, справжніх патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України в ході АТО і Операції об’єднаних сил.

Депутати Тальнівської районної ради оперативно провели  змістовну сесіюРозпочинаючи роботу, Валентина Олександрівна проінформувала присутніх про кадрові зміни, які відбулися в міжсесійний період. Зокрема, що за наслідками проведеного конкурсу Тамару Вишневську призначено на посаду директора комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Тальнівської районної ради та укладено з нею контракт.

Одними із перших рішень питань порядку денного – затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2019 рік та розглянули фінансові питання – внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік та ухвалили районний бюджет на 2019 рік.

Депутати Тальнівської районної ради оперативно провели  змістовну сесіюЗ проектами щодо кошторису присутніх ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.

Далі депутатами внесено зміни до районної Програми забезпечення функціонування державних реєстраторів Тальнівської районної державної адміністрації на 2017-2019 роки та до Програми розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2018-2020 роки; реорганізовано шляхом перетворення Тальнівську центральну районну лікарню в комунальне некомерційне підприємство «Тальнівська центральна районна лікарня»; затверджено фінансовий план на 2019 рік комунального некомерційного підприємства «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги», Положення про надання платних послуг Тальнівським районним будинком культури та встановлення тарифів на платні послуги.

Депутати Тальнівської районної ради оперативно провели  змістовну сесіюУ подальшому депутати затвердили план заходів та кошторис витрат з реалізації у 2019 році програми організаційного і технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста району на 2016-2020 роки; штатний розпис, кошторис витрат виконавчого апарату районної ради на 2019 рік; план роботи на 2019 рік, погодили надання щорічної та додаткової відпусток голові районної ради Любомській В.О., а також ухвалили рішення про закріплення за Тальнівською райдержадміністрацією права оперативного управління майна.

В ході засідання затверджено 13 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які розміщені в адмінмежах Лісівської, Лоташівської, Майданецької, Онопріївської, Павлівської, Лащівської, Шаулиської та Глибочківської сільських рад за межами населених пунктів.

Було заслухано інформації: першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Гречки про функціонування закладів бюджетної сфери району в опалювальний період 2018-2019 років та про перспективи проведення робіт з ремонту доріг загального користування в районі в 2019 році та начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації, депутата районної ради Тетяни Маринченко про збір коштів для оплати транспортування гуманітарної допомоги з Німеччини стаціонарному відділенню Тальнівського районного територіального центру. Тетяна Іванівна подякувала всім, хто долучився до доброї справи.

На завершення голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на запити, подані нею та депутатами районної ради та про рішення Черкаської обласної ради щодо внесення змін до перспективного плану формування громад Черкаської області.

Наприкінці сесії Валентина Любомська подякувала всім за спільну активну роботу, за розуміння і підтримку впродовж 2018 року і бажала гарних новорічних та Різдвяних свят.