На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програм

21 грудня 2018, 16:26
На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програмЗа повідомленням Драбівської районної ради її голова Володимир Дзега провів пленарне засідання чергової сесії.

У її роботі взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Володимир Лобода, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники комунальних установ та закладів районної ради, служб району, сільські та селищний голови, представники засобів масової інформації, громадськість.

Передувала сесії робота депутатів у постійних комісіях та президії районної ради, на яких детально опрацьовано всі питання порядку денного пленарного засідання.

На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програмСпочатку Володимир Дзега ознайомив із відповіддю на депутатський запит Наталії Білохи щодо діяльності Шрамківського терапевтичного відділення Драбівської ЦРЛ.

Потім, затвердивши порядок денний, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 22.12.2017 № 23-1/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік» та розглянули і затвердили районний бюджет на наступний рік.

Обсяг доходів районного бюджету на 2019 рік прогнозується в сумі 261435,528 тис. грн., з них власні та закріплені доходи загального фонду – 65960,000 тис. грн., спеціального – 1976,300 тис. грн., базова дотація – 2518,500тис. грн., освітня субвенція – 48325,700 тис. грн., медична субвенція – 19514,800 тис. грн., дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 8128,514 тис. грн., субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам – 115011,714 тис. грн.

На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програмДалі народні обранці затвердили фінансовий план на 2019 рік комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги», надали дозвіл архівному відділу райдержадміністрації на здійснення невід’ємних поліпшень адміністративного приміщення та погодили призначення Стригунова С.А. на посаду директора Кононівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Обговоривши, депутати ухвалили рішення про внесення змін до низки районних програм, зокрема: до програми «Шкільний автобус» на 2016-2018 роки», впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «100 відсотків» на період до 2018 року», підтримки місцевого самоврядування Драбівського району на 2014-2018 роки, збереження та використання Національного архівного фонду Драбівського району на 2018 рік.

На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програмУ ході роботи визначили орієнтовні строки проведення звітів депутатів районної ради VIІ скликання перед виборцями, погодили план роботи районної ради на І півріччя 2019 року та умови оплати праці голови районної ради та заступника голови районної ради у наступному році.

Далі депутати підтримали питання управління майном районної комунальної власності, затвердивши скореговані тимчасові тарифи на послуги по централізованому опаленню, надавши дозвіл на передачу в оренду нерухомого майна та на прийняття-передачу матеріальних цінностей та передавши установи і майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ району у комунальну власність територіальної громади села Рождественське.

На сесії Драбівської районної ради ухвалено районний бюджет на 2019 рік та внесли зміни до низки районних програмУ ході пленарного засідання затвердили Порядок проведення конкурсу на зайняття вакантної посади керівника закладу охорони здоров’я, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Драбівського району, також розглянули низку земельних питань.

На завершення Володимир Дзега озвучив два звернення депутатів Драбівської районної ради: до Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, народних депутатів України Ляшка О.В., Зубика В.В., Черкаської обласної державної адміністрації щодо сприяння у виділенні коштів на поточний середній ремонт автодороги М-03 Т-24-09 Драбів-Золотоноша та до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо зниження ціни на газ для населення, які були схвалені народними обранцями.

Загалом, на сесії депутатами районної ради розглянуто та прийнято позитивні рішення з 25 питань порядку денного.