Проекти Програми соціально-економічного розвитку та обласного бюджету на 2019 рік обговорили з представниками громадськості

14 грудня 2018, 16:35
Проекти Програми соціально-економічного розвитку та обласного бюджету на 2019 рік обговорили з представниками громадськостіВ приміщенні Будинку рад за участі голови обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця, першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка проведено громадські слухання проектів Програми соціально-економічного розвитку та обласного бюджету на 2019 рік, а також Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки, що подано до розгляду на пленарному засіданні позачергової сесії обласної ради.

До обговорення було запрошено представників різних громадських організацій і формувань, членів громадських рад тощо.

Олександр Вельбівець зазначив, що нині в своїй діяльності влада систематично буде застосовувати практику громадських слухань з особливо важливих питань життєдіяльності громади області. Це дозволить заздалегідь до ухвалення того чи іншого рішення шукати компроміси, спільно знаходити шляхи для реалізації проблем, не викликати в суспільстві певного негативного сприйняття тощо. До таких життєво важливих питань належать вищеозначені програми і обласний бюджет Черкащини на 2019 рік.

Проекти Програми соціально-економічного розвитку та обласного бюджету на 2019 рік обговорили з представниками громадськостіСпочатку присутнім було презентовано Програму розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки. Тон розмові задав голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець, а потім зі станом справ та перспективою розвитку доріг ознайомив учасників слухань начальник Служби автомобільних доріг в Черкаській області Владислав Демиденко. В ході обговорення він, а також директор Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Сергій Чубань, відповіли на численні запитання, що виникали в активістів.

Проекти Програми соціально-економічного розвитку та обласного бюджету на 2019 рік обговорили з представниками громадськостіПотім директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік ознайомив присутніх з Програмою соціально-економічного розвитку Черкаської області на 2019 рік, зазначивши, що вона містить чотири блоки: економічний, гуманітарний, екологічний та розбудови інституційної спроможності, в якому передбачено заходи, спрямовані на сприяння розвитку і становлення нових територіальних утворень – ОТГ.

Далі до слова було запрошено директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталю Кравченко, яка ознайомила з основними засадами формування обласного бюджету Черкаської області на 2019 рік, та, як і попередній доповідач, відповіла на запитання, що виникали у присутніх.

В цілому, заперечень чи певних суттєвих пропозицій до запропонованих проектів документів представники громадськості не висловили. Тепер черга за депутатами обласної ради, які мають ухвалити відповідні рішення на позачерговій сесії, що відбудеться на наступному тижні.