На Черкащині відбулися заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2018, 13:06
На Черкащині відбулися заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС14 грудня 2018 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець, керівники структурних підрозділів ОДА, представники громадських організацій і постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, духовенство, жителі й молодь міста Черкаси у Соборному парку вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

На початку заходів представники релігійних конфесій провели спільний молебень за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС, а присутні поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля.

На Черкащині відбулися заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕСЗгадуючи тривожні події квітня 1986 року голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець підкреслив, що аварія на Чорнобильській АЕС відгукнулася болем в серцях мільйонів людей, а тисячі наших співвітчизників, не жаліючи ні власного життя, ні здоров’я вже у перші дні стали на боротьбу з невидимим ворогом.

Із нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до присутніх звернулася також перший заступник голови обласної організації інвалідів «Діти Чорнобиля» Ольга Янчук.

Через «Чорнобильське пекло» пройшло 680 тисяч рятівників із України, Росії, Білорусі, інших республік тодішньої держави. У ліквідації наслідків страшного лиха брали участь і сотні черкаських лікарів, водіїв, тисячі військовослужбовців строкової служби та відкликаних із рядів запасу.

На Черкащині відбулися заходи з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕСБоротися з «мирним» атомом довелося десяткам тисячам черкащан, до того ж, наша область опинилася в числі 5 найбільш забруднених в Україні. За час, що минув після аварії, народилося і виросло нове покоління українців. І на сьогодні ця трагедія має непоправні наслідки: тяжкі недуги, втрата працездатності, інвалідність тисяч черкаських ліквідаторів та потерпілих, у т.ч. й дітей.

Мітинги з вшанування учасників наслідків ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулися і в інших містах та районних центрах Черкащини.