Проект обласного бюджету та програму соціально-економічного розвитку підтримала профільна комісія обласної ради

13 грудня 2018, 16:26
Проект обласного бюджету та програму соціально-економічного розвитку підтримала профільна комісія обласної радиНапередодні позачергової сесії обласної ради провела засідання постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вела засідання голова постійної комісії Світлана Легойда.

У її роботі взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець.

До порядку денного було подано декілька профільних питань. Розпочали засідання члени комісії з розгляду проекту Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2019 рік, з яким присутніх ознайомив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік.Проект обласного бюджету та програму соціально-економічного розвитку підтримала профільна комісія обласної ради

Потім було розглянуто питання про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2011 № 5-5/VІ «Про затвердження обласної цільової програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду на 2011-2015 роки».

Далі директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталя Кравченко прозвітувала про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року та ознайомила членів комісії із змінами, що пропонуються внести до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік».Проект обласного бюджету та програму соціально-економічного розвитку підтримала профільна комісія обласної ради

Однак тривалим і дискусійним було обговорення проекту обласного бюджету Черкаської області на 2019 рік (перейти у розділ \"Матеріали до сесії обласної ради\" (п.№22)).

Члени комісії, висловивши зауваження і пропозиції, зазначили, що в цілому запропонований проект обласного бюджету на 2019 рік збалансований по доходах і видатках, а тому рекомендували подати його до розгляду і затвердження депутатами на пленарне засідання позачергової сесії обласної ради.