Валентин Тарасенко: Підписання меморандуму – це, насамперед, довіра громадських організацій до співпраці з обласною радою

12 грудня 2018, 16:35
Валентин Тарасенко: Підписання меморандуму – це, насамперед, довіра громадських організацій до співпраці з обласною радою Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, він же – голова комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради провів 12 грудня 2018 року її засідання.

Члени комісії та запрошені представники ряду громадських організацій, статутна діяльність яких спрямована на боротьбу з корупційними проявами, обговорили проект Меморандуму, його основні положення, які базуються на чинному законодавстві України та Антикорупційній програмі Черкаської обласної ради, затвердженої на сесії обласної ради 20.04.2018 року.

Валентин Тарасенко: Підписання меморандуму – це, насамперед, довіра громадських організацій до співпраці з обласною радою В ході обговорення відзначалося, що комісією з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради проведена відповідна робота згідно вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Насамперед, обласна рада продемонструвала готовність до відкритості у своїй діяльності, визначила і мінімізувала ризики щодо виникнення корупційних проявів. Так, нині в режимі онлайн можна дивитися не лише пленарні засідання сесій, але і засідання президії обласної ради. Керівників комунальних підприємств призначають на посади на конкурсній основі. Облаштовано засоби для онлайн трансляції роботи постійних комісій та проведення інших заходів. Відповідно до Антикорупційної програми, переглянуто підпорядкованість структурних підрозділів, усунено двоякість і дублювання посадових обов’язків тощо.

Валентин Тарасенко: Підписання меморандуму – це, насамперед, довіра громадських організацій до співпраці з обласною радою – Підписання зазначеного Меморандуму – один із пунктів виконання саме Антикорупційної програми обласної ради. Це визначено і планом роботи комісії на 2018 рік, – зазначив Валентин Тарасенко. – Текст напрацьовано. Але це не догма. Ми хочемо, щоб до ознайомлення і ухвалення долучилося якомога більше громадських організацій. Тому, підписання меморандуму – це, насамперед, довіра громадських організацій до співпраці з обласною радою, це, в тому числі, подальше вдосконалення роботи представницького органу влади, недопущення корупційних ризиків.

Валентин Тарасенко зауважив, що комісія з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради планує вже в наступному 2019 році розширити майданчик, де громадські організації долучатимуться до контролю за дотриманням Закону України «Про запобігання корупції» та інших нормативних актів в цьому напрямку.