Валентин Тарасенко взяв участь у підсумках художнього пленеру «Тараса пензлі оживають»

23 листопада 2018, 17:40
Валентин Тарасенко взяв участь у підсумках художнього пленеру «Тараса пензлі оживають»Підсумки художнього пленеру «Тараса пензлі оживають» – обласного конкурсу образотворчого мистецтва для обдарованої молоді – зібрали сьогодні в Черкасах у конференц-залі готелю «Дніпро» переможців та їхніх наставників.

Нагадаємо, що в червні 32 учасники конкурсу 14-18 років зустрілися у рідному селі Тараса Шевченка, Керелівці (нині Шевченкове), щоб за три дні змалювати сучасне обличчя села. Для участі в цьому пленері конкурсна комісія відібрала щасливців серед тих, хто на перший тур надіслав творчий натюрморт у жанрах графіки й живопису. Діти малювали, спілкувалися, брали участь у тренінгах, одержали відзнаки й подарунки. Організатори конкурсу – обласна рада, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та обласна громадська організація «Світовид».

– Мені приємно знову побачити тут, у вестибюлі, роботи учасників пленеру і знову повернутися з осені до літа, – привітав зібрання Валентин Тарасенко, перший заступник голови обласної ради.

– Наш багаторічний обласний конкурс «Таланти твої, Черкащино!» переріс у більш глибокий за історичним, духовним змістом і показовий для нашої місцевості конкурс «Тараса пензлі оживають», – наголосила Анна Чуприна, голова ГО «Світовид».

Вона презентувала громадськості альманах «Тараса пензлі оживають» за матеріалами однойменного пленеру – на його сторінках як моменти роботи за мольбертами, спілкування, так і власне кращі художні роботи з пленеру.Валентин Тарасенко взяв участь у підсумках художнього пленеру «Тараса пензлі оживають»

Майстер-клас початківцям дав на пленері заслужений художник України Іван Фізер. Сьогодні ж Іван Васильович підсумував: за долю України в руках такої молоді йому спокійно. Та поділився особистими враженнями:

– Коли я ходив у другий клас (а у нас було гірське село на 53 хати), мені випала честь грати у драмгуртку маленького Шевченка. Мене так загримували, що ніхто не впізнав. Мені ця роль так запам’яталась, що все життя як промінь коло серця… І коли я тепер, як голова конкурсної комісії, бачу, як маленькі діти пізнають український світ саме на Шевченковій землі, де він акумулював енергетику і це дало йому поштовх аж до злету як генія, то розумію, що такий пленер – це робота, яка завтра дасть колосальні плоди, це неоціненний капітал.

І побажав організаторам та вчителям, які проводять таку роботу з дітьми, продовжувати її, «бо на вашому путі Господь впереді».

Валентин Тарасенко вручив нагороди наставникам дітей-переможців.

– Ми разом з управлінням беремо зобов’язання, що і в наступному році буде передбачене фінансування для пленеру «Тараса пензлі оживають». Хочемо, щоб цей конкурс став мінімум міжобласним, а то й всеукраїнським, – наголосив перший заступник голови обласної ради.