Проведено перше засідання 29-ої сесії Корсунь-Шевченківської районної ради

12 червня 2018, 14:47
Проведено перше засідання 29-ої сесії Корсунь-Шевченківської районної ради8 червня 2018 року голова районної ради Валерій Заболотній провів засідання 29-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Клименко, керівники установ та організацій району, представники об’єднаних територіальних громад, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було внесено 70 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Проведено перше засідання 29-ої сесії Корсунь-Шевченківської районної радиСвою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання щодо вшанування пам’яті загиблих під час Євромайдану, військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході України.

Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради Валерій Заболотній ознайомив присутніх з листом працівників навчального закладу «Корсунь-Шевченківський професійний ліцей», у якому йшлося про те, що колектив ліцею стурбований тривалою процедурою призначення директора закладу, яка розтяглася на півроку, і тим, що не враховується думка трудового колективу щодо призначення кандидатури на вакантну посаду.

Обговоривши ситуацію, депутати запропонували доручити голові районної ради підготувати лист до голови облдержадміністрації, Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України та прокуратури Черкаської області з метою отримання інформації з порушеного у листі питання.

Проведено перше засідання 29-ої сесії Корсунь-Шевченківської районної радиВ ході подальшої роботи депутати заслухали звіт голови райдержадміністрації про здійснення делегованих районною радою повноважень, під час обговорення якого порушили ряд питань, зокрема, щодо проблеми забезпечення водою жителів пристанційного селища, про створення робочих місць в районі і місце району в обласному рейтингу, про хід медичної та адміністративної реформи, про медичне кадрове забезпечення, про ремонт доріг в районі тощо.

Потім депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік та до ряду районних програм, зокрема: забезпечення пожежної та техногенної безпеки на 2016-2020 роки; до районної комплексної міжгалузевої програми «Турбота» на 2014 - 2020 роки; підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які уклали контракт зі Збройними Силами України у 2018 році та членів їх сімей; до районної цільової Програми «Призовна дільниця» на 2018 рік; підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2018 рік, а також прийняли рішення про затвердження загально-районних культурно-освітніх заходів на 2-ге півріччя 2018 року та про призначення одноразових виплат обдарованим і талановитим дітям Корсунь-Шевченківського району.

Серед наступних питань заслухано звіти керівників комунальних закладів районної ради про фінансово-господарську діяльність за 2017 рік, зокрема, ФОСК «Колос», районного трудового архіву, телерадіоорганізації «На хвилі Корсуня», Центру первинної медико-санітарної допомоги, а також інформацію відділу культури районної державної адміністрації про ефективність використання комунального майна районної ради, що перебуває в його оперативному управлінні в 2017 році.

Також в порядку контролю заслухано інформації про хід виконання у 2017 році районної комплексної міжгалузевої програми «Турбота» на 2014-2020 роки», районної цільової програми «Медичні кадри», районної програми «Впровадження та експлуатація інформаційно-аналітичної системи «Місцеві бюджети».

В роботі сесії оголошено перерву. Наступне пленарне засідання сесії районної ради заплановано провести 15 червня 2018 року.