Сесія Чигиринської районної ради прийняла рішення з важливих питань життєдіяльності громад

06 червня 2018, 18:43
Сесія Чигиринської районної ради прийняла рішення з важливих питань життєдіяльності громад6 червня 2018 року голова районної ради Валентина Алєксєєвець провела пленарне засідання чергової 27 сесії Чигиринської районної ради.

В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Павло Захарцев, керівник Смілянської місцевої прокуратури Володимир Яценко, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій, міський та сільські голови району.

Розпочали роботу депутати із обговорення питання щодо неприпустимості створення національного природного парку «Холодний Яр» на території Чигиринського району без попереднього погодження з місцевими громадами.

Сесія Чигиринської районної ради прийняла рішення з важливих питань життєдіяльності громадОпрацювавши це питання, народні обранці прийняли рішення звернутися з приводу цього до Прем’єр-міністра України, Міністерства АПК, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Черкаської обласної державної адміністрації.

В ході пленарного засідання депутати заслухали інформацію керівника Смілянської місцевої прокуратури Володимира Яценка, який ознайомив присутніх з результатами діяльності на території Чигиринського району у 2017 році та І кварталі 2018 року.

Про хід виконання районних програм оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2014-2020 роки та Програми «Здорове харчування учнів» на 2016-2020 роки ознайомила депутатів начальник відділу освіти райдержадміністрації Катерина Невгоденко.

Також депутати прийняли ряд районних програм. А саме: Програму протидії тероризму на території Чигиринського району протягом 2018 – 2022 років; районну програму надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2018 – 2022 роки; програму боротьби з амброзією полинолистою у Чигиринському районі на 2018-2021 роки; програму розвитку земельних відносин в Чигиринському районі на 2018- 2020 роки; Програму розвитку дошкільної освіти Чигиринського району на 2018 – 2022 роки.

Разом з тим, внесено зміни до районного бюджету на 2018 рік, районної програми забезпечення пожежної безпеки на 2016-2020 роки та Програми щодо організації проведення та фінансування в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринського району громадських робіт на 2017-2018 роки, затверджено низку технічних документацій з грошової оцінки земельних ділянок.

Окрім того, було прийнято рішення з питань управління майном районної комунальної власності, оголошено конкурс на визначення опорних закладів загальної середньої освіти Чигиринського району та створено Комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Чигиринської районної ради,

Всі питання, що виносилися на розгляд чергової сесії, попередньо були розглянуті на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.