Проведено сесію Тальнівської районної ради

04 червня 2018, 20:23
Проведено сесію Тальнівської районної ради31 травня 2018 року голова районної ради Валентина Любомська провела пленарне засідання сесії районної ради.

У роботі сесії взяли участь депутати обласної ради, голова райдержадміністрації, заступники голови райдержадміністрації, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, міський та сільські голови, керівники ряду господарств та підприємств, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

На початку присутні вшанували пам’ять загиблих бійців, які віддали своє життя за свободу і незалежність України в зоні проведення АТО, операції об\'єднаних сил, у Другій світовій війні та при ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, хвилиною мовчання.

В подальшому депутати затвердили з врахуванням пропозицій, внесених на засіданнях постійних комісій, президією районної ради, порядок денний та приступили до розгляду питань.

Проведено сесію Тальнівської районної радиПершим із них заслухали звіт голови райдержадміністрації Василя Клименка про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, здійснення делегованих районною радою.

За наслідками обговорення прийнято відповідне рішення та запропоновано райдержадміністрації, її структурним підрозділам, територіальним органам міністерств та інших органів виконавчої влади, виконкомам міської і сільських рад забезпечити подальше виконання Програми, посилити роботу із виконання делегованих повноважень, залучення інвестицій та розвитку інфраструктури у районі, створення нових робочих місць та підтримки зайнятості населення, забезпечення належного рівня соціального захисту населення, реалізацію реформ в освітній та медичній галузях, покращення стану доріг в районі в максимально короткий термін, створення сприятливих умов для розвитку культурних та творчих ініціатив, покращення співпраці з інститутами громадянського суспільства.

Далі депутати затвердили ряд районних програм, а саме: протидії тероризму на території Тальнівського району на 2018-2022 роки, метою якої є розробка і впровадження комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що можуть призвести до проявів тероризму; розвитку футболу в Тальнівському районі на 2018-2020 роки, завдяки якій здійснюватимуться заходи запровадження прогресивних змін у розвитку футболу в районі; розвитку інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг у Тальнівському районі на 2018-2022 роки, що спрямована на покращення транспортно-експлуатаційного стану мережі автомобільних доріг, підвищення рівня капітальних ремонтів тощо.

Проведено сесію Тальнівської районної радиТакож в порядку контролю депутатами розглянуто хід виконання районних програм – «Безбар\'єрна Тальнівщина»; розвитку молочного скотарства особистих селянських господарств Тальнівського району на 2011-2020 роки; регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Тальнівському районі на 2016-2020 роки; «Питна вода Тальнівщини» на 2010-2020 роки.

Окремими питаннями заслухано хід виконання районного бюджету за І квартал 2018 року та обговорено шляхи збільшення надходжень до кошторису. Погоджено внесення змін до районного бюджету на 2018 рік.

Внесено також зміни до Програм розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2018-2020 роки та розвитку туризму в районі на 2012-2020 роки.

Проведено сесію Тальнівської районної радиЗаслухано звіти голів постійних комісій районної ради з соціальних та гуманітарних питань і з питань регламенту, депутатської діяльності та законності Валентини Сарани та Володимира Танцюри про роботу комісій за період з листопада 2015 року по квітень 2018 року.

При обговоренні питання щодо реорганізації Павлівського Першого навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» було внесено пропозицію про зняття з розгляду та запропоновано райдержадміністрації підготувати і подати на наступну сесію чітку програму реформування галузі освіти в районі в цілому.

Серед наступних питань – надано дозвіл Тальнівській центральній районній лікарні, виконавчому апарату районної ради, Тальнівському районному будинку культури на списання матеріальних цінностей з балансу, які не придатні для подальшого використання; прийнято рішення про переукладення, в порядку, визначеному чинним законодавством України, договору оренди підвального приміщення адмінбудівлі, що належить до спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району та знаходиться за адресою: м. Тальне, вул. Гагаріна, 4, із приватним підприємцем Панченком Віталієм; затверджено 19 технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Проведено сесію Тальнівської районної радиРозглядалось кадрове питання – обрання заступника голови районної ради. Проте за наслідками таємного голосування достатньої кількості голосів за подану кандидатуру не виявилося, – заступника не обрано.

На завершення роботи депутати районної ради підтримали звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель, щодо переведення земельних ділянок, що знаходяться під майновими масивами, з колективної власності у комунальну; та Христинівської районної ради – до Комітетів Верховної Ради України: з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування і з питань аграрної політики та земельних відносин, до народного депутата України Яценка А.В., голови обласної державної адміністрації Ткаченка Ю.О. щодо визначення правового режиму використання та розпорядження ділянками, розташованими у масиві земель сільськогосподарського призначення, а також лісосмугами та іншими захисними насадженнями.