Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснування

29 травня 2018, 18:43
Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснування29 травня 2018 року обласному краєзнавчому музею виповнилося 100 років з часу його заснування.

Привітати колектив працівників музею та краєзнавців області, всіх гостей урочистої події завітав голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснуванняРозпочалися заходи з перегляду відеоряду, в якому було продемонстровано етапи становлення і розвитку музейної справи в нашому краї.

Звертаючись до учасників святкового зібрання, голова обласної ради зазначив, що сторічний ювілей – це серйозний історичний етап в діяльності будь-якої установи, а тим більше, для музею, в якому зберігається людська історична пам\'ять. А відзначення такої визначної дати – це привід повернутися в минуле, побачити сучасне і, безумовно, зазирнути в майбутнє. Хто переглянув відеоряд, то абсолютно може це підтвердити, адже у ньому чітко відображено майже всі етапи розвитку нашого краю, нинішньої Черкащини. Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснуванняВ музейних фондах зберігаються експонати і свідчення про культуру людей, які тут жили, розвивали економіку, формували суспільно-політичні відносини, про особистостей, які формувалися в процесі різних подій тощо.

– Для мене найголовніше це те, що у музеї можна побачити саме ту автентичну пам\'ять без будь-якої політичної оцінки, яку пробує дехто давати, – наголосив Олександр Вельбівець. – Тому відзначаю внесок кожного, хто працював і працює в цій галузі, та висловлюю подяку керівництву, всьому загалу – і нинішнім працівникам, і ветеранам, за багатолітню вірність покликанню, за вашу роботу, завдяки якій кожен із нас має змогу доторкнутися до культурно-історичних цінностей і духовної реліквії нашого краю.

Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснуванняГолова обласної ради побажав, щоб ця чудова дата і в майбутньому додавала наснаги, оптимізму і впевненості у власних силах та служила єдиній меті – подальшій розбудові нашого краю і утвердженню рідної України.

Олександр Вельбівець привітав колектив обласного краєзнавчого музею зі 100-річчям заснуванняДодамо, що цього дня для відвідувачів було організовано ще низку заходів: виставку-ярмарок краєзнавчої літератури черкаських видавництв, виставки та майстер-класи майстрів народного мистецтва, концертну програму художньо-мистецьких колективів тощо.

Окрім того, до ювілею обласного краєзнавчого музею «Укрпошта» провела акцію погашення знакової поштової марки.