Проведено семінар-навчання з питань ефективної системи управління земельними ресурсами

25 травня 2018, 13:57
Проведено семінар-навчання з питань ефективної системи управління земельними ресурсамиВ умовах розбудови європейської соціально-орієнтованої держави одним із пріоритетних напрямів державної політики декларується проведення земельної реформи з метою організації ефективного використання землі та здійснення контролю за дотриманням земельного законодавства.
У Черкаській області є багато позитивних прикладів успішного проведення земельної реформи, проте реформування місцевого самоврядування та зміни територіального устрою ставлять нові вимоги до професійних якостей спеціалістів-землевпорядників.

З метою підвищення ефективності управління землекористуванням в регіоні та розвитку професійної компетентності фахівців-землевпорядників в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався короткостроковий тематичний семінар «Реформування земельних відносин на ринкових засадах».

Проведено семінар-навчання з питань ефективної системи управління земельними ресурсамиПрограма семінару практико-орієнтована і розроблена з урахуванням змін у земельному законодавстві та посадових обов’язків землевпорядників щодо організації ефективного використання земель, їх охорони, контролю за дотриманням земельного законодавства та ведення земельнооблікової документації.

Спеціалісти Держгеокадастру Черкаської області обговорили зі слухачами семінару зміни до Закону України «Про Державний земельний кадастр» у частині повноваження органів місцевого самоврядування, а також організацію ведення державного земельного кадастру, порядок набуття права власності й користування на земельні ділянки державної та комунальної власності, процедуру оцінки земель комунальної власності в межах населених пунктів тощо.

Проведено семінар-навчання з питань ефективної системи управління земельними ресурсамиПід час тематичної зустрічі начальник юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Оксана Сіроштан роз’яснила проблемні питання земельного законодавства та обговорила перспективи реформування територіальних органів Державно ї служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

В рамках семінару землевпорядники отримали вичерпну інформацію про виділення й отримання земельних ділянок учасниками АТО – начальник організаційно-господарського відділу Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Людмила Пазинич ознайомила із законодавчими актами та надала відповіді на запитання слухачів.

Серед фахових питань, що обговорювались на семінарі, - дотримання вимог природоохоронного законодавства при відведенні земельних ділянок, проектування та забудова сільських населених пунктів, особливості селянських господарств, невитребувані паї та відумерла спадщина.

Отримані знання сприятимуть створенню в регіоні ефективної системи управління земельними ресурсами.