Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання Поета

22 травня 2018, 21:37
Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання Поета22 травня 2018 року у Каневі проведено заходи з нагоди 157-ої річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі.

Розпочалися вони з молебню в Успенському соборі, де далекого 1861 року відспівували доставлене з Петербургу тіло Кобзаря.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаОпісля учасники заходів урочистою ходою пройшли до могили, де у вічному спокої покоїться прах великого сина українського народу.

Разом з усіма вклонитися пам’яті Тараса Шевченка долучилися і керівники області, міста Канева, голови районних рад та райдержадміністрацій, депутати різних рівнів, учасники та ветерани АТО, представники козацтва і громадських організацій.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаУ своєму виступі, голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив, що поява Тараса Григоровича – Кобзаря, Пророка – на похмурому фоні закріпаченої України – явище не випадкове. В його особу все знедолене українське селянство російської імперії ніби влило всі кращі духовні сили і обрало його Співцем своїх одвічних поневірянь.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаВірний цьому високому призначенню, він, незважаючи на всі злигодні свого власного життя, не зрадив його до самої смерті.

Його виважене правдиве слово стало частиною нашого життя, нашої національної свідомості, нашої національної ідеї.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаКоли у нас з’явився Кобзар, не визнавати українців і українську націю та її прагнення до власної державності, – вже стало неможливо. Саме тому Шевченка і нарекли Батьком Нації.

Олександр Вельбівець підкреслив, що саме Тарас Шевченко і сьогодні не дозволяє українцям відхилитися від обраного шляху – утвердження національної ідентичності, боротьби за свободу і незалежність.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаВклоняючись праху Великого Кобзаря, ми маємо пам’ятати: наш обов’язок – зберегти та передати майбутнім поколінням сильну і незалежну українську державу. Таку Україну, про яку мріяв великий Син нашого народу.

Олександр Вельбівець взяв участь в урочистій ході та вшануванні пам’яті  Т.Г.Шевченка з нагоди 157-ої річниці перепоховання ПоетаДо могили Тараса Шевченка керівники області поклали корзину з квітами. Услід за ними тисячі шанувальників також вклонилися пам’яті Тараса Григоровича і поклали букети квітів.

Представники різних релігійних конфесій провели спільний молебень за упокій душі Кобзаря.