На сесії Драбівської районної ради перерозподілили кошти на найважливіші потреби галузей

16 травня 2018, 17:53
На сесії Драбівської районної ради перерозподілили кошти на найважливіші потреби галузей16 травня 2018 року голова районної ради Володимир Дзега провів пленарне засідання 26-ої позачергової сесії Драбівської районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій, окремі сільські голови, представники засобів масової інформації.

Спочатку депутати внесли зміни до Програми фінансової підтримки філії «Драбівський райавтодор» дочірнього підприємства «Черкаський облавтодор» з утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в межах Драбівського району на 2016 – 2020 роки.

На сесії Драбівської районної ради перерозподілили кошти на найважливіші потреби галузейДалі перейшли до розгляду одного з найважливіших питань порядку денного – внесення змін до рішення районної ради від 22.12.2017 № 23-1/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік». Винесені на розгляд сесії зміни викликані зверненнями головних розпорядників коштів районного бюджету на збільшення видатків на фінансування додаткової потреби в коштах, яка виникла в ході виконання річних кошторисів; збільшенням видатків за рахунок субвенцій, які передаються із обласного бюджету відповідно рішень рад про делегування коштів районному бюджету в сумі 721,0852 тис. грн.; розподілом вільного залишку бюджетних коштів на початок року по загальному фонду у сумі 109,0 тис. грн.; за рахунок спрямування коштів внаслідок перевиконання доходної частини бюджету у сумі 2083,99 тис. грн.

На сесії Драбівської районної ради перерозподілили кошти на найважливіші потреби галузейТак, визначені фінанси спрямовуються на соціальний захист населення, галузі освіти (проведення ремонтних робіт навчально-виховних закладів, виплату стипендій учням-переможцям, придбання матеріалів та оздоровлення окремих категорій дітей) та охорони здоров’я (на придбання електрокардіографа, дефібрилятора, аудіометра, центрифуги лабораторної медичної, швидкісних тестів для виявлення ВІЛ-інфекцій, дефібрилятора, комп’ютерної техніки) тощо.

На сесії було також підтримано звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.