В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом

09 травня 2018, 15:37
В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом 9 травня 2018 року відзначається 73-я річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього дня в обласному центрі на урочисті заходи, що розпочалися на Соборній площі м. Черкаси, зібралися тисячі мешканців. На почесних місцях – ветерани, учасники та діти війни.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Безпосередньо площу заповнили представники трудових колективів, навчальних закладів, учасники і ветерани АТО, військовослужбовці, волонтери, громадськість міста та гості.

У святкових заходах взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних виконавчих органів влади, окремі депутати обласної ради, працівники виконавчого апарату обласної ради.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Розпочалися заходи з виконання Гімну України. Потім до присутніх з вітанням звернувся голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, який оголосив хвилину мовчання.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець, вітаючи всіх жителів області та присутніх на мітингу з Днем Перемоги, висловив захисникам Вітчизни слова великої синівської вдячності за мир, за мужність і героїзм, проявлені ними в роки Другої світової війни.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом – Свята Пам’ять вкотре веде нас усіх до Вічного вогню, до десятків і тисяч монументів і пам’ятників, які увіковічують подвиг захисників рідної землі від коричневої чуми 20-го століття – гітлерівського нацизму, – зазначив Олександр Вельбівець. – Перемога над ворогом, що посягнув на нашу землю, далася мільйонами людських жертв безпосередньо на фронтах, а також і серед мирних жителів.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Він наголосив, що саме безмежна відданість рідній землі та самопожертва в ім’я майбутніх поколінь жити вільними під мирним небом, навічно вкарбувалися у пам’яті нащадків і тепер вони – кращі сини нашого народу, – продовжують боротьбу за незалежну і вільну Україну з новітнім агресором на Сході.

Отож, нехай голосніше будь-яких салютів на весь світ летять слова нашої синівської вдячності мільйонам людей — тим, хто зберіг це чисте, блакитне небо, зелені поля, життєдайні річки для прийдешніх поколінь, для України!

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Завершуючи виступ, голова обласної ради побажав, щоб наше майбутнє завжди було світлим, благодатним, без пострілів і вибухів та людських жертв, щоб у державі запанували мир, спокій та взаєморозуміння, а в домівки кожної родини прийшли добробут та достаток.

Зі святом Перемоги містян та гостей привітали також міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко, голова Черкаської міської ради ветеранів Іван Губський, голова громадської організації «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Олександр Тихонов.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Потім ведучий запросив учасників мітингу долучитись до ходи пам’яті та покладання квітів до монументу «Борцям за волю України», Стели Героїв Другої світової війни та до підніжжя монументу Матері-Вітчизни.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Велелюдна колона, на чолі якої група прапороносців несла Державні прапори України, прапор Черкаської області та прапор міста Черкаси, під звуки духового оркестру разом з керівниками області із Соборної площі пройшла бульваром Шевченка і далі – до Пагорба Слави.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом У цій ході взяли участь діти, онуки, правнуки, рідні всіх тих, хто воював проти ворогів, загинув або пропав безвісти в роки війни, діти-війни, мешканці нашого міста, усі, кого немеркнуча пам\'ять набатом кличе вшанувати героїв кривавої бійні, згадати поіменно визволителів рідної землі, тих, які свого часу виконали головну місію – здобули мир для прийдешніх поколінь.

В обласному центрі відзначили 73-ю річницю Перемоги над нацизмом Біля Пагорба Слави ветеранів та учасників ходи зустрічали оплесками, словами щирої вдячності, дарували квіти і скромні сувеніри.

До підніжжя монументу лягли гірлянди з вічнозеленої хвої та квіти.

Цього дня в обласному центрі проведено і низку інших заходів.

Урочистості проведено і в інших населених пунктах Черкащини.