Валентин Тарасенко провів нараду щодо організації фестивалю-конкурсу молодих живописців, приуроченого пам’яті Тараса Шевченка

05 травня 2018, 13:57
Валентин Тарасенко провів нараду щодо організації фестивалю-конкурсу молодих живописців, приуроченого пам’яті Тараса Шевченка4 травня 2018 року в селі Шевченкове Звенигородського району перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду за участі представників місцевої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації, керівництва національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», Шевченківської спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, мистецьких громадських організацій, інших зацікавлених сторін.

Валентин Тарасенко провів нараду щодо організації фестивалю-конкурсу молодих живописців, приуроченого пам’яті Тараса ШевченкаМета робочої зустрічі – підготовка до проведення загальнообласного фестивалю-конкурсу переможців зональних відбіркових конкурсів молодих живописців, який буде приурочений пам’яті Т.Г.Шевченка.

У ході обговорення організатори наголошували, що, талант Кобзаря втілився не тільки у мистецтві слова, але й у живописі.

Валентин Тарасенко провів нараду щодо організації фестивалю-конкурсу молодих живописців, приуроченого пам’яті Тараса ШевченкаНа сьогодні збереглося 835 творів, що дійшли до нашого часу в оригіналах і частково в гравюрах на металі й дереві, а також у копіях, що їх виконали художники ще за життя Тараса Шевченка. Уявлення про мистецьку спадщину Тараса Григоровича доповнюють також відомості про понад 270 втрачених і досі не знайдених робіт.

Валентин Тарасенко провів нараду щодо організації фестивалю-конкурсу молодих живописців, приуроченого пам’яті Тараса ШевченкаТому організатори фестивалю мають на меті привернути увагу громадськості і молодого покоління українців до цієї спадщини Тараса Шевченка, а також зробити цей захід щорічним, у ході якого будуть виявлятися нові обдарування молодих художників як Черкащини, так і України в цілому, які виростатимуть на принципах, світоглядних гуманістичних ідеях Кобзаря.

Вирішено провести фестиваль на базі Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю Черкаської обласної ради.

Про дату і умови конкурсу-фестивалю буде повідомлено пізніше.